Analyse: Hver tiende lønmodtager i Vejle omfattet af hjælpepakke

Analyse: Hver tiende lønmodtager i Vejle omfattet af hjælpepakke

02. juni 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Mads Fjeldsø Christensen

Kommunerne i Trekantområdet er flittige brugere af ordningen om lønkompensation, viser ny analyse.

Kast ikke gode medarbejdere overbord – redningsbådene er på vej.

Nogenlunde sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen i coronakrisens første dage, hvor virksomheder, der imødeså en uvis fremtid pga. nedlukningen af samfundet, planlagde store spare- og fyringsrunder.

For at undgå masseafskedigelser lancerede regeringen en række støtteordninger, hvor virksomheder blandt andet kunne få lønkompensation for medarbejdere, der var hjemsendt – og altså ikke fyret.

Efter to måneders corona-nedlukning kan vi nu se, hvor i landet virksomhederne særligt har taget plads i de udsendte redningsbåde. Ifølge en kortlægning foretaget af AE Rådet er Vejle Kommune en af de kommuner, hvor virksomhederne flittigst har benyttet lønkompensationsordningen.

Erhvervschef: Tilpasning til nye udfordringer ligger i Vejles købmands-dna
Ifølge analysen fra AE Rådet er 10,1 procent af arbejdsstyrken i Vejle Kommune på lønkompensation. Det er et stykke over landsgennemsnittet på 9,3 procent og placerer Vejle lige uden for top 10 over kommuner, hvor virksomhederne har flest medarbejdere på lønkompensation.

I Vejle Kommune mener erhvervschef Morten Damgaard Nielsen, at tallene afspejler, at Vejle har mange beskæftigede i service- og transportbranchen, som er blandt de brancher, der har været særligt ramt. Han er glad for, at kommunens virksomheder i så høj grad har benyttet sig af kompensationsordningerne:

– Vi ser igen og igen, at vore virksomheder er dygtige til at tilpasse sig nye udfordringer. Det har gennem årtier været en del af Vejles købmands-dna. Og i denne krise, hvis lige vi ikke tidligere har set, oplever vi igen, hvor fleksible og hurtigt reagerende vores lokale erhvervsliv er, siger Morten Damgaard Nielsen.

Han leder til daglig kommunens erhvervsafdeling. Her har man lagt mange kræfter i at informere om mulighederne for lønkompensation.

– Vi har fra dag ét haft en corona-hotline, vi har lavet videoguides, der trin for trin fortæller, hvordan man søger om kompensation, og vi har svaret på flere hundrede henvendelser fra vores virksomheder, siger Morten Damgaard Nielsen.

Til trods for at mange virksomheder har fået lønkompensation for hjemsendte medarbejdere, så har det ikke kunnet undgås, at ledigheden i Vejle er steget markant. Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er antallet af tilmeldte ledige i kommunen steget 35,8 procent siden begyndelsen af året. Ifølge Jobcenter Vejle udgør ufaglærte inden for netop service- og transportfagene en stor andel af de personer, der har meldt sig ledige efter coronakrisens indtog.

Tillid skal opbygges inden krisen
Erhvervschefen peger også på det, han betegner som et godt og tillidsfuldt partnerskab mellem kommune, virksomheder og erhvervsforeninger som årsag til, at Vejles virksomheder har brugt lønkompensations-ordningerne i så høj grad, som det er tilfældet.

– Værdien af partnerskabet er kun blevet tydeligere under coronakrisen. Mange ting er nemmere, når man kender hinanden, og kommunikationen allerede flyder, men vigtigst af alt er nok den tillid, som vi har opbygget igennem årene. Det kendskab og den tillid kan man ikke opdyrke henover natten, når krisen først er landet, understreger Morten Damgaard Nielsen.

Selvom samfundet er ved at vende tilbage til normalen, så forudser Vejles erhvervschef, at der kan blive behov for at trække yderligere på partnerskabet mellem kommune og virksomheder.

Sammen med sine nabokommuner i Trekantområdet har Vejle nemlig en erhvervsstruktur med mange virksomheder i udsatte erhverv. Ifølge AE Rådet er mere end hvert fjerde job i Trekantområdets kommuner i udsatte erhverv, som tæller handel, hotel, restauration og transporterhvervet.