Alle cykelruter rammer Vejle

Alle cykelruter rammer Vejle

28. oktober 2019

Tekst: Carsten Gottlieb Johansen
Foto: Lasse Hyldager Fotografi

William Blume Levy flyttede først til Vejle sidste år. Men det unge stortalent har trænet på vejene omkring Ådalen i mange år. Det er næsten ikke til at komme udenom, når man er cykelrytter i det østlige Jylland.

William Blume Levy cyklede med om U19 VM-titlen i Yorkshire i England. Hvis han fik et resultat med hjem fra England, skyldes det i høj grad hans gode træningsmuligheder i området omkring Vejle.

– Jeg havde fået at vide på forhånd, at ruten i Yorkshire passede godt til min type rytter, og at landskabet havde nogle ligheder med min hjemmebane, siger William Blume Levy.

– Jeg har altid kørt meget ind mod Vejle, når jeg trænede. Også da jeg boede i Juelsminde. Landskabet er så afvekslende omkring Vejle, så du kan finde det rigtige terræn, uanset hvad der er fokus for din træning, lyder det fra den unge cykelrytter.

For den afvekslende natur betyder mere, end man måske skulle tro, når en ambitiøs unge sportsmand som William skal have sit stramt strukturerede træningsskema til at falde i hak.

– Du kan køre fladt og mærke vinden på vejen ud mod Vonge og Brande. Hvis du vil træne i kuperet terræn, cykler du ud til Randbøldal. Der er også nogle rigtig gode ture ud langs fjorden, hvor du også kan finde nogle bakker ude ved Daugaard Strand, opremser William Blume Levy.

Naturen omkring Vejle motiverer

William er nemlig meget opmærksom på omgivelserne, selvom han også skal holde øje med watt-måleren undervejs.

– Ja, er du tosset. At komme ud i luften og naturen, hvor der er nogle forskellige ting at kigge på, det er en af de vigtigste grunde til, at jeg cykler. Jeg varierer altid mine ture, når jeg er afsted. Det er med til at motivere mig. Det ville være kedeligt, hvis man altid skulle køre samme rute, siger William Blume Levy.

Han flyttede for år siden ind til Vejle i forbindelse med sin uddannelse på HHX, og han skal derfor bo på Campus Vejle i de næste to år. De mange ugentlige træningsture på cyklen foregår nogle gange alene, men de allerfleste gange følges William med én eller flere cykelkammerater.

– Det kan selvfølgelig være svært, når man træner så struktureret. Men hvis jeg er den eneste, der skal cykle 4 timer den ene dag, følges jeg måske med en kammerat i de første 3 timer. Så kører han hjem, og jeg fortsætter. Der er også grænser for, hvor mange vi kan være sammen. Hvis vi er mere end 4-5 stykker, er det svært at køre samlet med forskellige træningsprogrammer og interesser.

Belønningen er cafebesøg – og måske vinderkage

Trafik kan man aldrig helt undgå i Vejle-området, selvom William gør, hvad han kan.

– Jeg kan bedst lide at køre på de små veje. Det er nok meget normalt. På de små veje er der mindre trafik, og man kan køre mere uforstyrret, siger William Blume Levy.

Men selvom trafikken kan være lidt irriterende, når man som cykelrytter skal falde ind i den helt rigtige rytme, er William også rigtig glad for, at han bor i en by som Vejle.

Det er nemlig en del af de unge cykelrytteres belønning til sig selv, at de efter en tur samles på en af byens cafeer.

– Det er så hyggeligt, og de er vildt flinke, dem der har cafeerne. Så mødes vi ryttere til en kop kaffe og sidder og slapper af. Vi kan snakke om vores cykling – eller noget helt andet.

– Når vi mødes om mandagen, har vi været ude og cykle løb i weekenden, så der er tit en masse at tale om. Og det er en fast tradition, at hvis en af os har lavet et resultat i sit løb, skal han give vinderkage! siger den unge rytter.

William Blume Levy fik i foråret sin største triumf i karrieren, da han endte som vinder af ungdomsudgaven af Flandern Rundt. Han har i de seneste sæsoner kørt for Danmarks bedste ungdomshold Team NPV – Carl Ras (tidligere Team Roskilde Junior), hvor også dette års vinder af PostNord Danmark Rundt, Niklas Larsen, udviklede sit talent.

I august skrev William Blume Levy kontrakt med Team coloQuick, hvor også Niklas Larsen er på kontrakt.