Årets Købmand og Årets Initiativ i Vejle Kommune kåret

Årets Købmand og Årets Initiativ i Vejle Kommune kåret

24. september 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Nils Rosenvold

Otto Christensen fra Good Food Group A/S løb med titlen som Årets Købmand, mens Vejle mod hudcancer blev hyldet for Årets Initiativ.

Erhvervslivet i Vejle Kommune var samlet til den traditionsrige erhvervskonference i Vejle Musikteater 19. september, hvor de hyldede Årets Købmand og Årets Initiativ.

Otto Christensen er Årets Købmand

Det gode købmandskab er en af de værdier, der særligt kendetegner Vejle, og som har været med til at sætte byen og kommunen på landkortet, lige siden byen blev en købstad omkring år 1300.

Derfor har prisen som Årets Købmand også en særlig betydning i Vejle, og I år blev det altså Otto Christensen fra Good Food Group, som løb med prisen for sit årelange købmandskab.

Det var en stolt Otto Christensen der blev hyldet i Vejle Musikteater som Årets Købmand. 

Arne Kristensen fra Business Vejle havde fornøjelsen af at overække prisen til Otto Christensen, og i talen sagde han bl.a.:

– Årets prismodtager har med godt købmandskab været med til at sætte Vejle på landkortet. Han overtog i 1977 en småkagefabri og fik den til at vokse til 275 ansatte ved salg af småkager verden over. Han solgte virksomheden og valgte at opbygge en ny koncern med fokus på fødevarer og emballage, som han solgte ved årsskiftet 2018/19.

– Han er også kendt som en af de 4 købmænd, der i 1989 købte Vejle Boldklubs professionelle afdeling.

Ud over prisen modtog Otto Christensen også blomster, et billede og et diplom. Bag prisen står Vejle Kommunes Erhvervskontaktudvalg.

Særlig indsats bag årets initiativ

Prisen som Årets Initiativ gik til ”Vejle mod hudcancer” efter en spændende afstemning i Vejle Musikteater.

Glæden var stor hos “Vejle mod hudcancer” efter deltagerne til årets erhvervskonference valgte at belønne indsatsen med prisen som Årets Initiativ. 

Initiativpris gives til en person, virksomhed eller en forening, der har taget et ekstraordinært initiativ i løbet af det sidste år, og i indstillingen af Vejle mod hudcancer stod der bl.a.:

– ”Vejle mod hudcancer” består af en håndfuld ildsjæle fra Vejle, som alle gør en særlig indsats, hvad enten det drejer sig om oplysning, forebyggelse eller indsamling til udvalgte projekter. Hvert år støtter ” Vejle mod hudcancer” et lokalt projekt i kampen mod hudkræft.

– ”Vejle mod hudcancer” skal indstilles til initiativprisen, da gruppens enestående arbejde fortjener anerkendelse, både så de fem ildsjæle kan få den ros, som de fortjener, men forhåbentlig også så initiativet kan inspirere andre lokalsamfund til i flok at gøre en forskel.

De to andre kandidater til initiativprisen var restaurant MeMu og Torvehallerne ved Steen Bækgaard Jacobsen og Terje Hounsvad Thesbjerg. Men det blev altså Vejle mod hudcancer, som blev stemt ind som vinder af deltagerne i salen.