70 pct. reduktion i 2030 slået fast på Klimaudvalgs første møde

70 pct. reduktion i 2030 slået fast på Klimaudvalgs første møde

19. august 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Angela Benito via Unsplash

Vejles Klimaudvalg mødtes fredag under ledelse af formand Steen Gade for at tage hul på det corona-udsatte arbejde.

Vejle Kommunes Klimaudvalg satte fredag en tyk streg under byrådets ambitioner om at nedbringe CO2-udledningen i kommunen.

På det nye tværgående Klimaudvalgs første møde, der blev holdt på Hotel Haraldskær, blev det vedtaget, at Vejle Kommune skal arbejde for en 70 procents reduktion af CO2 inden 2030.

Dette skal ske som led i det videre arbejde med Vejles Klimaplan, der foregår i regi af DK2020, hvor 20 kommuner – heriblandt Vejle – har sat skub i den kommunale implementering af Paris-aftalen sammen med RealDania og tænketanken Concito.

– I Vejle Kommune er vi meget optagede af at få nedbragt vores klimabelastning. Derfor er Klimaudvalgets beslutning om at ville nå en 70 procents reduktion inden 2030 rigtig vigtig, fortæller Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, der lægger op til, at udvalget løbende skal arbejde med delmål for at kunne komme i mål med de 70 procents reduktion.

Stærkt og innovativt erhvervsliv
Klimaudvalget lagde vægt på, at Vejles bidrag til den globale klimadagsorden skal ske gennem et bredt samarbejde med erhvervsliv og lokalmiljøer.

En af Vejles styrker er ifølge udvalget, at området er præget af mange spændende og innovative virksomheder, der opererer inden for mange forskellige sektorer. Derfor ønsker Klimaudvalget, at inddrage erhvervsliv og organisationer gennem en aktiv partnerskabsstrategi, der skal få de bedste løsninger frem i lyset, så de kan være med til at løse klimaudfordringerne og nå målene.

Allerede nu er Klimaudvalgets næste møder aftalt, hvor man vil inddrage viden og erfaringer udefra. På de kommende møder skal Klimaudvalget blandt andet drøfte erhverv, transport, landbrug og vand.

Derudover vil udvalget blandt andet indgå i en dialog med professor ved Københavns Universitet, Katherine Richardson, der også er medlem af Klimarådet. Her vil emnet være cirkulær økonomi og måder til at fremme CO2-reduktion i byggeriet.