200 km kongeetape lægger vejen forbi Givskud i 2019

200 km kongeetape lægger vejen forbi Givskud i 2019

20. december 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Jesper Lilleris

Den 29. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 21.-25. august 2019, og kongeetapen med mål i Vejle bliver løbets længste og hårdeste.

Danmarks Cykle Union og løbsdirektør Jesper Worre har netop præsenteret PostNord Danmark Rundt ruten 2019 på et pressemøde i Silkeborg. Løbets tredje etape 23. august har mål i Vejle, og er årets kongeetape med 200 km og 1500 højdemeter.

I 2019 bliver ruteforløbet ændret markant, og det kan ifølge løbsdirektør Jesper Worre få indflydelse på bl.a. kongeetapen med mål i Vejle.  

 – Ruten byder på tre hårde etaper, en tidlig enkeltstart og den traditionelle afslutning på Frederiksberg Allé. Selve ruteforløbet er i år ændret markant i forhold til tidligere, fordi enkeltstarten køres allerede på 2. etape. Det betyder, at de hårde etaper på tredje- og fjerdedagen, der begge slutter opad, kan bruges til at distancere enkeltstartsspecialisterne i klassementet, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Givskud tager imod PostNord-feltet
Årets kongeetape starter i Holstebro, og har afslutning på Koldingvej i Vejle. Etapen byder på godt 1.500 højdemeter, der er koncentreret på slutningen af den 200 km lange etape. En detaljeret rutebeskrivelse bliver offentliggjort i foråret 2019, men allerede nu ligger det fast, at Give-området får æren af at byde feltet velkommen til Vejle Kommune.

Når feltet kommer til Kollemorten, Farre og Randbøldal bliver vejene mindre og mere snørklede, hvorefter det bliver ekstra kuperet op og ned gennem Vejle Ådal ved Tørskind, Vork og Ravning. Efter Bredsten forceres Østengård-stigningen inden Vejle rundes for første gang for at klatre op af Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej, som er blevet en ny-klassiker i PostNord Danmark Rundt. Herfra skal feltet retur ud i Vejle Ådal over Hopballe, og en ny bakke bagom op til Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup.
Kongeetapen slutter med den klassiske rundstrækning med 19 procent-stigningen på Kiddesvej, der hvert år splitter feltet fuldstændigt og ommøblerer klassementet.

Flytning giver håb om flere danske tour-stjerner
PostNord Danmark Rundt køres fra den 21. – 25. august i 2019, og det nye tidspunkt giver løbsdirektøren forhåbninger om at stille et endnu stærkere felt end i 2018 – ikke mindst med flere danske stjerner.

– I 2018 kørte vi lige efter Tour de France, hvor vi i 2019 flytter løbet til senere i august. Flytningen skulle gerne betyde, at de danske tour-stjerner får mulighed for at deltage. Vores sidste etaper i weekenden ligger samtidig med starten på Vuelta a España og World Tour-løbet i Hamburg, men jeg er stadig fortrøstningsfuld i forhold til at samle et endnu bedre felt i 2019, end vi havde i år, siger Jesper Worre.

Foreløbig har 15 hold – heriblandt fire danske – meldt sig klar til den danske tour.  

Se holdene til PostNord Danmark Rundt 2019 her

 

 

Foto: PostNord Danmark Rundt