100 el-løbehjul kommer til Vejle

100 el-løbehjul kommer til Vejle

04. juli 2019

Foto: VOI

Vejle er endnu engang med forrest, når kommunen lørdag den 6. juli 2019 kl. 10.00 lancerer 100 el-løbehjul ved en event på Banegårdspladsen i Vejle. Det sker i samarbejde med den svenske virksomhed VOI, og el-løbehjulene skal til at starte med køre rundt i byen i et etårig testforsøg.

De 100 løbehjul vil være til disposition i Vejle fra 6. juli 2019 og et år frem. Løbehjulene er tilknyttet en app, som kan downloades. Gennem VOI’s app kan løbehjulene lokaliseres og lejes fra forskellige centrale holdepladser (hubs), så brugere kan transportere sig rundt på denne nemme, sjove og miljøvenlige måde.

Løbehjul understøtter Vejle Kommunes mobilitetsplan

Mobilitet er et nøgleord i Vejle Kommunes vækst, og forsøget med løbehjul i Vejle er en af de trends, som Vejle Kommunes mobilitetsplan understøtter. Formand for Teknisk Udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen, udtaler:

– Vi er rigtig glade for, at vi kan være med til at tilbyde gæster, pendlere og borgere et grønt alternativ til korte bil, bus- og taxature. Løbehjulene kan være med til at løse den situation, vi kalder ‘last mile’. Altså, hvordan vi gør det lettere at komme det sidste lille stykke fra Banegården eller busstoppestedet til f.eks. arbejdet eller uddannelsesinstitutionen. Vi tror på, at el-løbehjulene kan være med til at forbedre fremkommeligheden i midtbyen og dermed gøre det stadig mere attraktivt at bevæge sig i Vejles gader.

Hvor og hvordan?

Løbehjulene hentes og afleveres i de 50 såkaldte hubs, der er fastlagt i Vejle. De ligger primært i midtbyen, neden for bakkerne. Placeringen af hubs strækker sig fra Albuen i øst til Cirkuspladsen i vest. De er placeret i nærheden af cykelstativer, p-pladser, busstoppesteder og ved Vejle Trafikcenter. El-løbehjulene kan køre op til 20 km/t og skal køre på cykelstierne og følge de samme regler som er gældende for cyklister.

Til lanceringen lørdag vil der være mulighed for at få demonstreret, hvordan el-løbehjulene skal bruges. Eric André, lancechef i VOI, fortæller:

– Vi har haft en rigtig god og tæt dialog med Vejle Kommune. Vi glæder os enormt meget til at rulle ud i byen og til at se, hvordan vejlenserne tager imod os. Vi håber selvfølgelig, at de vil bruge den nye transportform som et grønt og sjovt supplement til den offentlige transport og som alternativ til de mange korte bilture i centrum af byen. Vi glæder os også til at møde vejlenserne på lørdag, når vores street team kommer til byen og hjælper brugere godt og sikkert i gang med det nye transportmiddel.

Løbehjulene skal luftes – og testes

Vejle er blot den fjerde by i Danmark, der lancerer el-løbehjul, og det etårige testforsøg skal give såvel brugere som Vejle Kommune muligheden for at få indsigt i og komme med input til denne form for mobilitet.

– Med løbehjulene ønsker vi at teste, hvordan mikromobilitet kan hjælpe gæster, pendlere og beboere lettere rundt i Vejle by. Vi glæder os meget til at se, hvor, hvordan og hvor meget, løbehjulene kommer til at køre rundt. Vi ønsker at involvere brugerne af løbehjulene, så vi gør det så attraktivt som muligt at bruge dem. Derfor opfordrer vi brugerne til at komme med ønsker om nye steder til hubs og give os besked, hvis de ser et efterladt løbehjul et uhensigtsmæssigt sted i byen på vores app “Giv et praj” , fortæller Jette Vindum, projektudvikler i Vejle Kommune.