Vejles første vinfestival har lokalt rodfæste og masser af kvalitet

Vejles første vinfestival har lokalt rodfæste og masser af kvalitet

29. august 2017

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Frederiksdal God

City Vejle byder velkommen til den første udgave af Vin i Vejle den 2. september. Mad- og vinboder, champagnesabling, østers, musik og et vin-nørdetelt er bare noget af det, vejlenserne kan se frem til.

Gæster kan se frem til mad- og vinboder fra fem af Vejles vinhandlere og tre delikatesseforretninger, samt eksklusive vinsmagninger faciliteret af sommelier Orla Farmann.

-Vi får også leveret et halvt ton østers og har professionelle kokke til at tilberede dem både ferske og grillede. Det skal være sådan at folk får en dejlig, både smagsmæssig og hyggelig, oplevelse, siger citychef Marianne Jeppesen.

City Vejle har bestilt et halv ton østers til Vin i Vejle.

Eldorado for vin-nørder
Vinfestivalen byder på eksklusive vinsmagninger i vinnørdeteltet, hvor der er plads til 16 personer omkring det runde bord. Den første smagning er Cabernet Sauvignon fra hele verden, den anden med kirsebærvin fra Frederiksdal Gods, og den tredje med portvin.

-Forestillingerne om bedstemors kirsebærvin skal man lige parkerer et øjeblik, for den kirsebærvin som Frederiksdal Gods revolutionerer branchen med er noget helt særligt, som sender smagsløgene på opdagelse. Faktisk er den kåret som verdens bedste kirsebærvin, fortæller Citychef Marianne Jeppesen.

Foruden lækker mad og drikke byder arrangementet også på blød jazz- og bluesmusik. Alle velkomne til at komme forbi Vin i Vejle og lytte til den gode musik og nyde stemningen ganske gratis, mens mad og vin kan købes.

Tilbagevendende begivenhed
City Vejle planlægger i samarbejde med vinhandlerne at gøre Vin i Vejle til en årlig tilbagevendende begivenhed.

De fem vinhandlere der deltager i arrangementet er Vinoble, Vinmanden, Vin med Kant, Winecellars og Føtex Nørregade. De tre delikatesser er Osteriet, Conrads og Lido Cafeen.

www.cityvejle.dk kan der købes adgang til Vin ad libitum på torvet samt adgang til de tre eksklusive vinsmagninger i teltet. Overskydende billetter kan købes på Rådhustorvet på dagen fra City Vejs billetvogn. Alle aktiviteter foregår på Rådhustorvet.