Vejle som handelsby skal udvikle sig for at blive i toppen af superligaen

Vejle som handelsby skal udvikle sig for at blive i toppen af superligaen

21. marts 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: City Vejle

City Vejle gav med Detailhandelsaften foreningens medlemmer en aften med fokus på bl.a. udviklingen af detailhandlen, så Vejle som handelsby kan forblive i superligaen.

Første udgave af Detailhandelsaften blev afviklet mandag 19. marts i Torvehallerne i Vejle, hvor godt 100 City Vejle-medlemmer deltog. Og efter en vellykket branche-aften er det ifølge citychef i City Vejle, Marianne Jeppesen, hensigten at gøre Detailhandelsaften til en tilbagevendende begivenhed.

-Jeg håber, vi kan gøre det til en fast tradition, for vi har behov for en aften med fokus på detail. Detailhandlen er et vigtigt erhverv i Vejle, og Vejle som handelsby har solid tradition for at være en af Danmarks førende handelsbyer. Det skal vi også være i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi som handelsby udvikler os, og det kan sådan en aften bidrage til, fortæller Marianne Jeppesen, og tilføjer:

-Jeg vil have, at Vejle ligger i toppen af superligaen inden for detailhandel, og at vi holder vores konkurrenter bag os i tabellen. For at ligge i toppen skal vi hver dag knokle, og vi skal blive ved med at arbejde rigtig hårdt for at holde positionen og udvikle os.

Mere salg
Aftenens fokus var rettet mod at få flere kunder ind i butikkerne. Undersøgelser viser nemlig, at der er rigtig mange mennesker i Vejle gågade, men at den store trafik ikke bliver konverteret til salg i butikkerne.

Heidi Svane fra Service Platform faciliterede aftenens faglige indlæg, hvor Rasmus Arent Nielsen fra BrandHeroes og personlig shopper Christina Wedel stod for indholdet. De gav hver deres bud på, hvordan butikkerne kan optimere salget og få mere ud af de mange mennesker, der færdes i gågaden.

Lokal influencers og bedre service
Brandheroes hjælper virksomheder med at engagere en ny gruppe af indflydelsesrige personer. Og ifølge Rasmus Arent Nielsen fra BrandHeroes er der et stort potentiale i at arbejde med såkaldte lokale influencers, da de bidrager til større konverteringer i lokale butikker.

Og city-chefen ser lokal influencers som et af mange værkstøjer, som kan bidrage til øget salg i butikkerne.

-Da Sinnerup åbnede sin butik i Vejle, havde de netop fokus på at engagere lokale influencers. Det resulterede i et rigtig godt salg til både VIP arrangementet før den officielle åbning og på selve åbningsdagen. Derfor var det oplagt, at Rasmus fra Brandheroes kunne fortælle vores medlemmer lidt mere om den tilgang, siger Marianne Jeppesen.

Christina Wedel har i samarbejdet med City Vejle lavet et Vejle-projekt, som skal stille skarpt på salget i butikkerne. Ifølge Christina Wedel ved 80 % af alle, der går ind i en butik nemlig ikke, hvad de vil. Alligevel modtager personalet ofte kunden med spørgsmålet: ”hvad kan jeg gøre for dig?” – og det er netop det, som kunden ofte ikke ved. At blive afkrævet et svar, som kunden ikke kan svare på, kan være en dårlig oplevelse, og Christina Wedel peger derfor på, at personalet skal tunes ind på, hvordan forbrugeren er i 2018.

Christina Wedel på scenen for at fortælle om samarbejdet med City Vejle, som skal udvikle byens detailhandel. 


Aftenen bød også på indlæg fra Vejle Kommunes kommunaldirektør Niels Aagesen og City Vejle formand Mikkel Niess, som hver gav deres bud på, hvordan Vejle fortsat kan positionere sig som en attraktiv handelsby.

Vejles Bedste 2017
Inden Klassens Tykke Dreng rundede en vellykket aften af med underholdning fra scenen, var det tid til at hylde tre af City Vejles medlemmer, som har gjort det ekstra godt. City Vejles nye pris, Vejles Bedste, blev allerede uddelt til de heldige vindere den 7. november 2017. Men til Detailhandelsaften blev vinderne igen hyldet, da Morten Damgaard, erhvervs- og turismechef i Vejle Kommunes, kaldte vinderne på scenen i Torvehallerne.

”Vejles Bedste” blev uddelt i tre kategorier. Poul Iversen vandt Vejles Bedste Butik, Økolariet vandt prisen som Vejles Bedste Servicevirksomhed, mens 1401 – Tapas & Burgers blev Vejles Bedste Spisested.