Vejle i top med nybyggeri

Vejle i top med nybyggeri

3. maj 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Parcelhusbyggeriet drøner derudaf i Vejle, der i 2016 var i top-4 i nybyggeri i hele landet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Sidste år blev der bygget nøjagtig 45.531 kvm parcelhus i Vejle. Det svarer til 285 huse på hver 160 kvm. Det placerer Vejle på en fornem fjerdeplads i nybyggeri i hele landet.

Det viser en opgørelse som Sparekassen Kronjylland har lavet på basis af tal fra Danmarks Statistik.

Det er Aarhus Kommune, der med 451 huse af samme størrelse indtager førstepladsen.

Vejle i førertrøjen
Opgørelsen kommer ikke bag på ejendomsmægler Johs Andersen, der er indehaver af EDC Domus i Trekantområdet:

- Der er ingen tvivl om, at i 2016 har Vejle været den by i Trekantområdet, der har haft førertrøjen på i forhold til parcelhussalg, fastslår Johs Andersen, der har 17 års erfaring fra ejendomsmæglerbranchen.

Han bliver bakket op af Jesper Guldmann, der er ejendomsmægler og daglig leder ved Home i Vejle:

- Det overrasker mig slet ikke, at Vejle ligger så højt på listen over nybyggeri, siger han:

- Kommunen har været dygtig til at støtte op om attraktive offentlige og privatudstykkede grunde og med Vejles geografi, hvor man kan nå 500.000 arbejdspladser inden for en times kørsel, er Vejle en meget attraktiv kommune for folk, der ønsker at købe en grund og bygge deres egen bolig, forklarer Jesper Guldmann.

Gode varer på hylderne – i rette tid
Begge ejendomsmæglere lægger vægt på, at de mener, at kommunen de seneste år har været fremsynede med hensyn til udstykning af nye attraktive grunde.

- Samtidigt har kommunen sørget for at de relevante lokalplaner er på plads i tide og man har sørget for at have varerne på hylden lige på det tidspunkt, hvor folk igen har fået interesse for parcelhusbyggeri, siger Johs Andersen.

Han oplever ofte, at folk, der overvejer flere forskellige byer – heriblandt Vejle - spørger ham til råds, da de godt kan være i tvivl om, hvor stor en by Vejle egentlig er.

- Jeg anbefaler dem ofte til at parkere bilen nede i Bryggen og gå hele vejen op igennem gågaden. Gågaden i Vejle imponerer jo rigtig mange der kommer udefra. Den er lang og med et hav af spændende butikker. Derved får folk et indtryk af, at Vejle ikke blot er en stor provinsby, men også en meget attraktiv handelsby, fastslår Johs Andersen.

Uafhængigt af hinanden, er de to ejendomsmæglere enige om, at Vejle også er velsignet af en god placering midt i Danmark og en meget smuk natur.

- Billund Lufthavn ligger 25 minutter fra Vejle og man kan hurtigt komme på motorvejen og videre til Aarhus, Sjælland eller grænsen, hvis man vil det. Hvis man endelig tager de sceniske briller på, så må man også sige, at Vejle jo ligger gudsbenådet smukt. Der er jo ikke mange byer, der ligger så smukt som Vejle, slutter Johs Andersen.