Vejle bliver hovedstad for halloween og uhygge

Vejle bliver hovedstad for halloween og uhygge

12. oktober 2016

Tekst: Charlotte Holm Andersen
Foto: City Vejle

Halloween i Vejle er et storstilet by-event, der involverer og engagerer bredt. Efter planen bliver eventen en årligt tilbagevendende begivenhed, og City Vejles ambition er klar – Vejle skal være Danmarks halloween-hovedstad.

350 græskar klar til at finde en grimasse, der kan passe, massiv pyntning af gågaden med bl.a. masser af spindelvæv, åbningsparade med et munkekor, flere end 50 udklædte deltagere blandt andre byrådsmedlemmer, hekse på stylter, zombier og uhyggelige historiefortællinger, mulighed for at blive ”zombieficeret” og mange andre aktiviteter centreret i og omkring gågaden i Vejle.
By-eventen Halloween i Vejle er et helt nyt City Vejle-tiltag, der strækker sig over to dage, og city chefens ambitioner for eventet er høje.

- Vi vil gøre Vejle til Halloween-hovedstad! Arbejdet er vi i fuld gang med, og programmet er på plads med en hel række fantastiske aktiviteter for alle aldre. Jeg håber, at rigtig mange af vejlenserne og borgerne fra vores store og trofaste opland vil støtte op om tiltaget og kigge forbi til et par dage med fuld knald på og mulighed for at opleve gamle lokale sagn og overleveringer blive til virkelighed, siger city chef i City Vejle Marianne Jeppesen.

Lokale spøgelseshistorier og folkemundefortællinger som inspiration
Det storstilede arrangement i Vejle er ikke udelukkende en markering af den keltiske tradition, som amerikanerne har sørget for er blevet eksporteret til hele verden. Adskillige af aktiviteterne er bygget op omkring lokale spøgelseshistorier fra Vejle og omegn.

- I de seneste måneder har vi brugt meget tid i Vejle Stadsarkiv, hvor vi har gravet materiale frem om gamle sagn og overleveringer fra Vejle og omegn. For Halloween i Vejle skal ikke bygge på den traditionelle amerikanske udgave af halloween, men netop på de lokale historier, som faktisk er ganske spændende, forklarer Marianne Jeppesen.

Galleri: Illustrationer af de fem folkemundefortællinger

Bjergmanden i Pilkebakken og Galgebakken på Kiddesvej er bare to af de i alt fem overleveringer, som aktiviteterne trofæjagten Halloween GO, nattevandringer med Vejles vægtere med historiefortællinger og statister klædt ud som markante figurer fra de fem lokale historier, tager udgangspunkt i.

Bredt samarbejde blandt andet med det kendte Dystopia
En hel række af samarbejdspartnere støtter op om by-eventen. Vejle Kommune, der støtter med 250.000 kroner, Dystopia Entertainment, som er landskendt for deres Haunted House, kommer til at stå for en del af udsmykningen i byen og byens butikker og virksomheder som støtter op med dekorationer og sideevents.

- Det her er altså bare år 1 af, hvad vi har ambitioner om bliver en årligt tilbagevendende begivenhed. Stemningen i byen bliver helt fantastisk til Halloween i Vejle, afslutter city chefen.