Vanilla efter iværksætterprisen: Eksponeret og indtager Aarhus

Vanilla efter iværksætterprisen: Eksponeret og indtager Aarhus

21. august 2017

Tekst: Sebastian Kjær
Foto: Mads Hansen & Vanilla

Kager og chokolade lavet af gode råvarer er kernen i Vanillas forretning. Ved at tilføje kurser og et nyt salgssted i Aarhus har de lokale dessert-iværksættere fået flere ansatte – og rigtig travlt.

Som en tak for hæderen, var der sort kransekage til alle deltagerne ved nytårskuren for Vejles erhvervsliv, da Vanilla vandt prisen som Årets Iværksætter i Vejle i januar 2016. Og smagsprøven faldt tilsyneladende i god jord hos deltagerne.

- Vi kunne se, at mange fra det lokale erhvervsliv, der var med da prisen blev overrakt, fik øjnene op for os og begyndte at bruge os, siger Gabriel Ahlgreen, der ejer Vanilla sammen med Jeanette Sørensen.

- Vi har fået travlt. Det er mere eller mindre bare gået fremad siden vi vandt prisen for to år siden.
 
Ud over at lave kager og chokolader på bestilling til alt fra bryllupper til firmaarrangementer, udbyder Vanilla også kurser for private og firmaer i dessertens ædle kunst, og senest har de åbnet en butik i Central Food Market i Aarhus.

Åbnet i Aarhus
Da jeg fanger Gabriel Ahlgreen på telefonen for at høre, hvordan det er gået dem de seneste år, sidder han i bilen og er på vej med en leverance fra produktionen i Vejle til deres nye salgssted i Central Food Market i Aarhus, som de åbnede tidligere i år.

- Vi har fået flere ansatte, for med det nye i Aarhus ligger der en del flere timer, så vi ligger på omkring seks fuldtidsansatte nu, fortæller Gabriel Ahlgreen.

Vanillas salgssted i Central Food Marked i Aarhus har fået en god start.

Samtidig deltager Vanilla stadig i dessertkonkurrencer mod andre fagfolk fra Danmark – tidligere har det givet prisen for årets tærte og en plads på Kokkelandsholdet – alt sammen mens forretningen skal passes og vokse.

Styr på forretningen
Mens flere rækker af priser er et bevis på, at Vanilla har styr på deres håndværk, brugte de sidste år ni måneder på kompetenceforløbet Strømstyrke i Spinderihallerne for at forbedre forretningsforståelsen.

- Der var ingen af os, der havde nogen handelsuddannelse, så der har det givet en del i forhold til de forskellige metoder at gøre tingene på – forretningsplan, fremtidsplan og den slags. Og samtidig giver det noget netværk – vi mødte nogen vi kan sparre med og som måske senere kan blive samarbejdspartnere, siger Gabriel Ahlgreen.

Om Vanilla skal have salgssteder i flere byer ved Gabrial Ahlgreen ikke endnu, men satsningen i Aarhus har indtil videre været en god investering, som stifterne ønsker at fortsætte med.