Tulip-chef venter mange nye jobs efter Kina-aftale

Tulip-chef venter mange nye jobs efter Kina-aftale

27. februar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Kineserne efterspørger sikre fødevarer. Der er vi bomstærke og har muligheder for god eksport, siger Tulips fabrikschef.

Når Tulip begynder at sælge pølser i Kina, kan det betyde op til 40 nye stillinger på fabrikken i Vejle Nord.

Det var fabrikschef Stig Pedersens melding til Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, der 21. februar var på virksomhedsbesøg på konservesfabrikken på Tulipvej, der er arbejdsplads for 290 personer. Anledningen for besøget var, at Tulip er blevet godkendt til at eksportere varmebehandlet kød til Kina.

Med godkendelsen i hus vil Tulip kunne sælge pølser og kødkonserves til det enorme kinesiske marked, hvilket kødkoncernen venter sig meget af. Med god grund. Fødevarebranchen vurderer selv, at aftalen med Kina kan resultere i eksportindtægter på om mod 250 millioner kroner om året.

- De kinesiske forbrugere er ekstremt optagede af fødevaresikkerhed, og de betaler gerne ekstra for at være sikre på, at kvaliteten og sikkerheden er i orden. Det er godt for virksomheder som Tulip, der har stor ekspertise i netop fødevaresikkerhed, fortalte Stig Pedersen.

Kapacitetsrum
Borgmesteren, der var akkompagneret af kommunaldirektøren, erhvervschefen og kommunens erhvervspolitiske konsulent ville gerne høre om godkendelsen får virksomheden til at tænke i udvidelse af den 22.650 kvadratmeter store fabrik i Vejle Nord.

Udvidelser af Tulips fabrik er allerede muligt inden for den eksisterende lokalplan for området, men Stig Pedersen mente ikke, at det umiddelbart ville komme på tale. Ifølge fabrikschefen producerer fabrikken 45.000 tons kød om året, men fabrikken har en maksimal kapacitet på omkring 60.000 tons.

Med god organisering af dag-, nat- og weekendhold vil man kunne leve op til de nye produktionskrav i de eksisterende rammer, forklarede han.

Borgmester Jens Ejner Christensen blev vist rundt på Tulip-fabrikkens besøgsgang af fabrikschef Stig Pedersen.

Vil bidrage til madinnovation
Stig Pedersen er glad for, at godkendelsen er faldet på plads, da Tulip har arbejdet hårdt for at få den i hus. Han understreger også, at Tulip gerne deler sine erfaringer med fødevaresikkerhed og fødevarekontrol, hvor man har sine styrkepositioner.

Tulip tager jævnligt imod fødevarekontrollanter fra Danmark og udlandet, hvor der er forskellige og strenge sikkerhedskrav, der skal efterleves. Det har over årene skabt en stor ekspertise hos Tulip som Stig Pedersen gerne deler, hvilket han også understregede på et netværksmøde for fødevarevirksomheder i Vejle-området i maj sidste år.

Netop derfor har Tulip også engageret sig i Vejles madinnovationshus – Food Innovation House – der åbner i foråret.