Thyregod Bygningsindustri vinder Efteruddannelses-prisen 2016

Thyregod Bygningsindustri vinder Efteruddannelses-prisen 2016

27. marts 2017

Tekst: VEU-Center Trekantområdet
Foto: VEU-Center Trekantområdet

2.400 uddannelsesdage er det blevet til i Thyregod Bygningsindustri A/S i 2015 og 2016. Det er et udtryk for, at virksomheden har sat efteruddannelse af medarbejderne solidt på dagsordenen.

Forleden modtog virksomheden VEU-center Trekantområdets Efteruddannelsespris 2016. Et stort tillykke til medarbejdere og ledelse. Præmien var lagkage til alle og et diplom som bevis på prisen.

- Gode produkter og glade kunder kommer af, at medarbejderne i virksomheden er motiverede og fagligt klædt på til at gøre et godt stykke arbejde, sagde direktør Lars Henrik Pedersen. Han fremhævede, at nok er investering i nye maskiner og produktionsudstyr en nødvendighed, men uden de rette kompetencer blandt medarbejderne nytter det hele ikke ret meget.

Nye veje kræver nye kompetencer
På adressen Nordre Ringvej 9 i Thyregod ligger Thyregod Bygningsindustri A/S som en del af Velux-koncernen. Virksomheden beskæftiger 105 timelønnede og 22 funktionærer. Velux fremstiller vinduer i alle afskygninger til det globale marked. Hos Thyregod Bygningsindustri A/S producerer medarbejderne vinduer fra råvarer til færdigt produkt.

Virksomheden har gennemgået en rygende udvikling med indførelsen af Lean Produktion og nye standarder for kvalitet i produktionen hjulpet på vej af Six Sigma metoden. Noget af efteruddannelsen har været intern. Andre dele af den er sket i et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner.
Nye veje kræver nye kompetencer. Derfor har virksomheden besluttet, at efteruddannelse af medarbejderne er en vigtig del af den samlede forretningsstrategi.

Samarbejdsudvalget har trukket læsset
Virksomhedens Samarbejdsudvalg med tillidsrepræsentanter og ledelsen har været drivkraften i at motivere medarbejderne til at efteruddanne sig og få sat efteruddannelse i system. Der har været behov for efteruddannelse inden for:

  • it/regneark
  • personlig udvikling og forandringsparathed
  • Six Sigma bælter (de gule og grønne)
  • ordblindeundervisning
  • engelsk
  • 3 medarbejdere er i gang med at tage en erhvervsuddannelse. De skal alle 3 til svendeprøve i 2017. To som overfladebehandlere og en som automatiktekniker.
  • I 2018 igangsættes et program for forberedende voksenundervisning, FVU, i dansk, matematik og den digitale borger.

Begyndelsen er det sværeste
I hverdagen er det Tove Nybo fra Human Resource, som er ankerkvinde i samspillet med uddannelsesinstitutionerne.

- Det sværeste har været at komme i gang. For hvor starter man? Vi har fået god hjælp af uddannelsesinstitutionerne, men der skal også lægges gode kræfter i det fra virksomhedens side for at få efteruddannelse sat på skinner, for der er en del koordinering internt i virksomheden og mellem virksomheden og uddannelsesinstitutionerne – for ikke at nævne hele motivationsarbejdet, fortæller Tove Nybo.

Informationsmøder med 3F
I opstartsfasen holdt virksomheden informationsmøder for medarbejderne om fordelene ved at efteruddanne sig, og den lokale fagforening, 3F, var inviteret med.

Undervejs i forløbet har virksomheden også fået assistance af VEU-konsulenten til at planlægge efteruddannelsen. VEU-konsulenten har gennemført individuelle samtaler med medarbejderne for at afdække behovet for og ønsker til efteruddannelse og lave individuelle uddannelsesplaner.

Et godt flow i efteruddannelse
Planlægningen af efteruddannelse i 2018 er gået i gang. En grundig forberedelse sammen med VEU-centrets konsulenter skal bane vejen for endnu et godt efteruddannelsesår. Allerede efter et par år er der skabt et rigtig godt flow for efteruddannelse.

- Vi er godt på vej med at sætte efteruddannelse i system, siger Tove Nybo.