Syddanske virksomheder på kandidatjagt i hovedstaden

Syddanske virksomheder på kandidatjagt i hovedstaden

7. september 2017

Tekst: Work-Live-Stay

En stor luns af det syddanske erhvervsliv tager 10. september til København i jagten på de bedste talenter. Hele 40 virksomheder er med i puljen, der håber at kunne finde nye medarbejdere blandt de københavnske jobsøgende. I år ventes mere end 200 besøgende.

Syddanmark mangler dygtige folk til de mange vækstende virksomheder – og for at kunne tiltrække dem, skal hele pakken vises frem. Derfor kan jobsøgende og andre, der er nysgerrige på Syddanmark opleve Syddansk Jobfair 2,0, der bliver holdt 10. september i Djøfs lokaler i Gothersgade i København.

Det er ikke en almindelig job- og karrieremesse, men en invitation til at overveje et nyt liv og en ny karriere et sted i landet, man måske ikke havde forestillet sig.

- Mennesker flytter efter det fede og unikke job, og dem har vi mange af i Syddanmark, men for at blive forankret i ny muld skal man også kunne se muligheder i alt det, der er rundt om jobbet. F.eks. en god skole, ny bolig, et socialt netværk og fritidsinteresser. Alt det, kan man også blive klogere på på den Syddanske Jobfair, siger Camilla Høholt Smith, der er direktør i karriereportalen work-live-stay.

Personlig tilflytterservice
Således er der et helt område på jobmessen dedikeret til de dygtige folk i syddanske kommuners tilflytterservice. Folk, der er sat i verden for at hjælpe tilflyttere til at få så god en modtagelse og start i de nye omgivelser som overhovedet muligt.

- Når man som nyuddannet skal vælge en karriereretning, kan man finde sig selv i en situation, hvor de rigtige – og ledige – jobs ligger langt fra ens studieby. Det gælder også, når man er i fuld gang med sin karriere, og ens arbejdsplads flytter, som er tilfældet med de statslige udflytninger, fortæller Louise Nielsen, der er bosætningsguide i Vejle Kommune.

- Derfor et det vigtigt at vi, der arbejder med bosætning, er med i København for at informere om, at det faktiske liv også kan findes i den anden ende af landet. Så når man opdager de fede jobs i Jylland, så er det ikke uvidenhed om bolig, fritid og caffe latte, som holder én tilbage – det findes vi nemlig til at afklare, siger Louise Nielsen.

Ikke ansøgere nok
Der er ikke noget, de syddanske virksomheder hellere vil, end at ansætte medarbejdere fra det lokale opland. Men det er ikke nogen hemmelighed, at de simpelthen ikke får ansøgere nok til de højtkvalificerede og specialiserede stillinger. Det er derfor nødvendig at se uden for regionen for at finde de kvalificerede medarbejdere, og dermed sikre fortsat vækst.

- Det går fremad i Syddanmark, og hjulene er nu for alvor begyndt at snurre, og det er vigtigt, at vi ikke taber momentum fordi den rette arbejdskraft ikke er til stede her. Ved at tiltrække nye dygtige hoveder til regionen skaber vi samtidig også en endnu større dynamik i det syddanske arbejdsmarked. Og så er de syddanske jobsøgere jo altså mere end velkomne i København også, slutter Camilla Høholt Smith.

På Syddansk Jobfair kan man møde virksomheder som Danfoss, LEGO, LINAK, Interacoustics, Skatteankestyrelsen, Leica Geosystems og mange flere – alle internationale vækstvirksomheder med åbne stillinger, der virkelig kan friste og udfordre selv den mest kræsne karrierejæger.