Stort kinesisk rykind på vej til Vejle og Jelling

Stort kinesisk rykind på vej til Vejle og Jelling

31. august 2017

Tekst: Visit Vejle
Foto: Visit Vejle

En gruppe kinesiske rejseagenter var 27-28. august på opdagelse i Vejle-området. Nu kan de bedre sælge vores område til de kinesiske turister, der allerede står på spring for at besøge Syddanmark.

Fladbrød bagt over åben ild, Harald Blåtands historiske runesten og en tur bag årerne i vikingeskib på Fårup Sø var bare nogle af de mange ting, som ti kinesiske rejseagenter nåede at opleve på halvanden dag i Vejle-området. De besøgte blandt andet Vingsted Jernaldermiljø, Kulturmuseet Spinderihallerne, Økolariet og Kongernes Jelling, og de mange indtryk blev fordøjet over en vikingeinspireret frokost på Cafe Sejd i Jelling:

”Danmark er meget anerledes fra de andre europæiske lande, jeg har besøgt”, fortæller Vivi Wei, marketingchef hos GZ Melia E-commerce International Business Travel. ”Maden ligner på mange måder den kinesiske, men vejret er meget bedre og luften er renere. I er også gode til at formidle jeres historie på en levende måde, som kineserne vil værdsætte”, fortsætter hun.

En gruppe kinesiske rejseagenter fik lejlighed til at se Jellingestenen ved selvsyn, mens formidlings- og eventansvarlig ved Oplevelsescentret Kongernes Jelling, Morten Teilmann Jørgensen fortalte.

Vejle er porten til verdensarv
Flere internationale ruter til Billund Lufthavn åbner op for nye muligheder for kinesiske turister, der kan bruge Vejle som en port til de tre sydjyske UNESCO-verdensarvssteder Kongernes Jelling, Vadehavet og Christiansfeld. Og det passer godt med den kinesiske rejsekultur, fortæller Casper Tollerud fra rejsebureauet Beiou360, som arbejder med at tiltrække kinesiske turister til Skandinavien, og var med gruppen på opdagelse i Vejle-området:

”Når kinesiske turister rejser langt, ønsker de at opleve så meget så muligt på den tid, de har. Med udgangspunkt i Vejle kan de bekvemt nå tre verdensarvssteder, og derefter rejse gennem Jylland mod de norske fjorde, som er meget kendte i Kina. Alt det vil de typisk nå på en uges tid”.

Se flere billeder fra de ti kinesiske rejseagenters besøg i Vejle Kommune, hvor de bl.a. besøgte Kongernes Jelling og Økolariet.

Uforglemmelige oplevelser venter
Hos VisitVejle vækker den nye interesse fra kineserne stor glæde:

”Jeg er glad for, at vores kinesiske venner har opdaget, at Danmark har mere at byde på end København. I Vejleområdet har vi blandt andet unik natur, fantastisk historieformidling i Jelling, og en god beliggenhed i forhold til kinesernes rejseplaner. Derudover har vi overnatning og mad i særklasse, så jeg er sikker på, at vi kan give de kinesiske turister nogle uforglemmelige oplevelser med på vejen”, siger Morten Damgaard, Chef for erhvervsservice og turisme i Vejle Kommune.

Og kinesiske familier vil sætte pris på Vejle-området, mener Leo Li, der leder den europæiske afdeling hos Guangdong China Travel Service:

”Naturen her er fantastisk og kan være udgangspunktet for en masse gode familieoplevelser for kinesiske turister”.

125.000 flere turister
Og det ser ud til, at vi kan se frem til flere kinesiske besøgende fremover. Casper Tollerud forventer, at Vejle og Jelling kan tiltrække op mod 30-60.000 turister i løbet af det næste år, og på længere sigt 125.000 gæster eller flere. Det skal kinesiske rejseagenter hjælpe med at gøre til virkelighed ved at videreformidle deres førstehåndsoplevelser fra vores område.