Store forventninger til Kulturnat Vejle med gigant program

Store forventninger til Kulturnat Vejle med gigant program

28. august 2017

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: City Vejle

Første udgave af Kulturnat Vejle kommer til at indeholde alt lige fra street food, dans, clairvoyance, billedudstillinger, en udendørs dagligstue og en kæmpe afslutningskoncert på Dæmningen.

Kulturnat Vejle venter lige om hjørnet, og der er lagt op til en både festlig dag og aften. De mange aktiviteter som cityforeningen City Vejle har formået at strikke sammen til den første udgave af Kulturnat Vejle, er samtidig et udtryk for de store ambitioner og forventninger, der er til det nye tiltag. 

-Kulturnat Vejle er en ny event, som vi tror vil blive en af byens største årlige endagsbegivenheder. Vi åbner byen 1. september og skaber en festlig aften med udvidede åbningstider i byens butikker, siger citychef Marianne Jeppesen.

City Vejle har i forbindelse med planlægningen af eventen oplevet stor lokal opbakning og interesse for at skabe en kulturnat i Vejle

Besøg dagligstuen på Rådhustorvet
Rådhustorvet bliver forvandlet til en udendørs dagligstue på Rådhustorvet. I dagligstuen kommer der dagen igennem til at være forskellige aktiviteter som bl.a. tegneworkshops, korsang, hulahop show, fællessang, speed stacking, skattejagt og e-sport gaming.

Download Kulturnat program her

Dagligstuen bliver desuden også stedet, hvor offentliggørelsen af årets kulturnatsplakat finder sted. Dette sker kl. 10.30 - 11.00 når kunstner Phuc Van Dang og citychef Marianne Jeppesen præsenterer plakaten og fortæller om de tanker, der ligger bag plakaten og kulturnatten. Plakaten kan købes gennem cityforeningen.

Aktiviteter for alle
Uden for dagligstuen sker der også en masse andre aktiviteter, og byen bliver inddelt i fire zoner med hvert sit tema. I zone syd er temaet bevægelse, i zone midt er det kreativitet, i nord ro og fordybelse og på Dæmningen er temaet nytænkning.

På Søndertorv åbnes udstillingen ”Abrahams børn” som er en kæmpe skulptur, der måler 9 m i diameter. I den nordlige ende af byen kan udstillingen ”Mellemrum” af Henrik Elkjær opleves.

-Sandheden er, at de arrangementer, der er med i programmet er enestående og emmer af kvalitet og omtanke og indeholder noget for enhver – lige fra fordybelse og kreativitet til bevægelse, fortæller citychef Marianne Jeppesen.

De fleste aktiviteter er centreret i og omkring Vejles gågade, mens enkelte er placeret uden for centrum.

Se hele programmet for Kulturnat Vejle her