Stor interesse for ny bydel ved Vejles vandkant

Stor interesse for ny bydel ved Vejles vandkant

20. februar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Mere end en fjerdedel af Havneøens 55 ejerlejligheder er allerede solgt.

Det går strygende med salget af nye ejerlejligheder på det attraktive byggeprojekt HavneØen i Vejle.

Faktisk har over en fjerdedel af ejerlejlighederne - ved kanten til Vejle Fjord - fundet en ejer, længe før de eksklusive højhusbyggerier står færdige.

Således er 15 ejerlejligheder allerede solgt på den enestående placering ud til Vejle Fjord, hvor der ifølge salgsopslaget er imponerende udsigtsforhold og solrige altaner.

Samlet vil der være 55 ejerlejligheder når de første fire højhuse i 1. etape er færdigbygget. Boligerne er placeret som nabo til Kirk Kapitals nye domicil, der er skabt af den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson.

Det er ejendomsmæglerkæden Home, der står for salget af samtlige ejerlejligheder på HavneØen. De fører for øjeblikket samtaler med flere interesserede købere, og forventer, at flere vil henvende sig i den kommende tid.

Borgmester så prøvelejlighed
Vejle Kommune har gennem flere år været stærkt engageret i at modernisere området ved Vejle Lystbådehavn. Gennem samarbejde med bl.a. pensionsfonde er den nye bydel - Fjordbyen - de seneste år skudt op som et attraktivt boligområde.

Her smelter attraktive boliger sammen med smuk natur og spektakulær arkitektur som Bølgen og Olafur Eliassons domicilbygning til Kirk Kapital. Kommunen er fortsat engageret i udviklingen af området ved havnefronten. Derfor har Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, også været forbi byggepladsen, for at se, hvordan arbejdet skrider frem, og se en af bygningens prøvelejligheder.

- Jeg er ikke i tvivl om, at HavneØen bliver et meget spændende og attraktivt byggeri. Vi oplever en meget stor tilflytning af nye borgere, og HavneØen bliver et flot trækplaster i konkurrencen om at tiltrække endnu flere nye borgere, siger Jens Ejner Christensen.

HavneØen er udviklet i samarbejde mellem KIRK KAPITAL og AP Pension. Hundsbæk & Henriksen A/S har været rådgivende ingeniører på projektet, der er tegnet af Arkitema Architects.

Borgmesteren blev sammen med kommunaldirektør Niels Ågesen vist rundt på HavneØen af Søren Lindgaard, formand for bestyrelsen i HavneØen og Helle F. Andersen, adm. direktør i HavneØen. Du kan klikke på billedet ovenfor og se flere billeder fra byggeprojektet på HavneØen.