Stærk sommer for Kongernes Jelling

Stærk sommer for Kongernes Jelling

7. oktober 2016

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Kongernes Jelling

Kongernes Jelling har haft endnu en forrygende sommer. Oplevelsescentret, der åbnede sidste sommer, ser den lokale støtte som en af grundene til højsæsonens flotte besøgstal.

Oplevelsescentret Kongernes Jelling oplever fortsat stor tilstrømning. Det viser besøgstallene for årets sommermåneder, der nu er talt op.

Tallene viser, at højsæsonen juni, juli og august gav 86.114 besøgende. Det er en stigning på 2.661 besøgende i forhold til åbningssommermånederne i 2015.

- Det er altid spændende, hvordan man klarer sæson to. Er nyhedens interesse forsvundet og tager andre nyheder opmærksomheden? Men vi kan kun være tilfredse, siger formidlingsansvarlig ved Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen.

Lokale anbefaler besøg til venner og familie
Det flotte resultat kan i høj grad krediteres de mange lokale borgere i og omkring Jelling. Ifølge Morten Teilmann-Jørgensen, bruger mange lokale oplevelsescentret som et sted de gerne vil vise frem.

- Vi oplever en del genbesøg. Især fra borgerne i Vejle Kommune. De viser gerne stedet frem for gæster fra andre steder i landet. Det er noget med at kunne vise noget værdifuldt frem og sige: ”Vi kan også her i området!”

Det flotte sommerresultat understreges desuden af, at man ikke har brugt store summer på markedsføring.

- Den bedste markedsføring består naturligvis af tilfredse gæster, der anbefaler et besøg til naboer, venner og familie, siger Morten Teilmann-Jørgensen, der glæder sig over, at sæson 2016, samlet tegner til at blive bedre end 2015, hvor Kongernes Jelling blev kåret som højdespringer i Visit Denmarks opgørelse over attraktioner i Danmark.

Sidste års samlede besøgstal på 137.000 er allerede passeret, og i den gamle kongeby Jelling forventer man at ende på et besøgstal mellem 175.000 og 190.000 inden nytår.

Dertil kommer besøgende på Monumentområdet, der på nuværende tidspunkt ikke tælles.