Rekordstort fremmøde til erhvervslivets nytårskur

Rekordstort fremmøde til erhvervslivets nytårskur

8. januar 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Michael Lybker

Med 926 tilmeldte deltagere satte erhvervslivets nytårskur deltagerrekord for andet år i træk. Iværksætterprisen 2018 gik til OpenTeleHealth, som har skabt en IT-platform, der kan overvåge patienter i deres eget hjem.

Vejle Kommune havde inviteret erhvervslivet til nytårskur i Spektrum Vejle 4. januar. Nytårskuren 2018 var samtidig Jens Ejner Christensens første som borgmester.

Den første nytårstale
Nytårskurens konferencier, Vejle Kommunes erhvervschef Morten Damgaard Nielsen, bød velkommende til de over 900 nytårskurdeltagere, inden borgmester Jens Ejner Christensen kunne gå på scenen for at holde årets nytårstale. Og det var en tilfreds og glad borgmester, der så tilbage på et godt 2017 og frem mod et spændende 2018.

Galley: Se alle billeder fra Jens Ejner Christensens første nytårskur som borgmester i Vejle Kommune.  

-At få vores samlede Vejle Kommune til at komme sikkert videre ind i fremtiden og skabe gode rammer for det gode liv - det er med til at skabe grundlag for attraktive arbejdspladser og tiltrække kvalificerede medarbejdere til vores mange virksomheder, sagde borgmester Jens Ejner Christensen og tilføjede:

- I dag er vi ganske tæt på at realisere de høje erhvervspolitiske mål, vi satte os for otte år siden. Og det er nu, vi skal holde fast. Vi skal nå målene fuldt ud. Og så skal vi igen turde sætte høje forventninger til, hvad vi sammen kan nå.

-Vi ønsker at bygge videre og skabe de allerbedste rammer for det gode erhvervsliv. Derfor skal vi også have et gensidigt forpligtende fællesskab og sikre Vejles udvikling i fremtiden. Det skal være min kur til jer i det nye år.

Filmen om erhvervslivet i Vejle Kommune blev vist til nytårskuren.

Se hele borgmester Jens Ejners Christensens tale her


Tænk vildt med Willerslev

Årets indlæg til nytårskuren stod direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev for. Med udgangspunkt i sin bog, ”Tænk Vildt – det er guddommeligt at fejle”, fik han levere sine væsentligste pointer som en peptalk til det lokale erhvervsliv.

-Tillad at fejle undervejs. Man kan ikke komme med noget eksempel i verdenshistorien på, at nogen har skabt noget nyt uden, at de har fejlet endeløst. Det er uanset om det er Einstein eller Bill Gates. Det at kunne fejle undervejs er en forudsætning for innovation.

Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet, stod for årets peptalk til Vejle Kommunes erhvervsliv

Ifølge Rane Willerslev er det afgørende at ophæve rigide strukturer for at fremme kreativitet og tillade medarbejdernes entusiasme og gåpåmod, og samtidig tillade at fejle i processen.

En vinder med store ambitioner
Til Iværksætterprisen har der for første gang været en åben nominering, og i alt 40 forslag er modtaget. I dommerkomiteens begrundelse for valget af OpenTeleHealth til Iværksætterprisen 2018 blev der lagt vægt på, at det er en innovativ virksomhed med international vækstpotentiale, der gennem dyb faglighed og forretningsforståelse bringer talent og ambitionsniveau i spil.

OpenTeleHealth har udviklet en telemedicinsk platform, der letter patientens hverdag. F.eks. kan diabetikere og KOL patienter, der kan have svært ved at komme til lægen, fjernmonitoreres hjemmefra. Platformen benyttes allerede flere steder i Danmark og er også kraftig på vej til udlandet og anses for at have et betydeligt vækstpotentialet.

En stolt Thomas Ravnholt, som er en af virksomhedens grundlæggere, modtog Iværksætterprisen, og ser frem mod et spændende 2018:

- Vi er startet i Nordeuropa med vores løsning, men vi har globale ambitioner. Vi tager en lille bid af elefanten af gangen og starter med det tyske og engelske marked, hvor vi allerede er godt i gang. Vores helt store mål for 2018 er, at vi bliver den primære og fortrukne telemedicinske løsning i hele Europa.

Thomas Ravnhold, OpenTeleHealth, modtog Iværksætterprisen 2018, og blev hyldet af det lokale erhvervsliv.  

Med titlen følger en kontantpræmie fra Vejle Iværksætterfond på kr. 10.000, et kunstnerisk værk begået af Michael Kvium med titlen ”Denk Mal”, og et gavekort til et CONNECT Denmark Springboard, der giver mulighed for yderligere sparring på forretningsplanen.