Praktikanter får ansvar fra dag ét

Praktikanter får ansvar fra dag ét

3. januar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Hos virksomheden Wellmore A/S i Egtved skal alle medarbejderne føle sig som en del af virksomhedens familie.

- Vi gør meget ud af, at nye medarbejdere bliver en del af det sociale fællesskab vi har her i virksomheden, forklarer direktør Charlotte Pedersen.

Den opgave er især vigtig, når det gælder de personer, som Wellmore gennem tiden har haft i arbejdsprøvning, praktik eller andre forløb.

Siden 2012 har virksomheden, der leverer wellness til hverdagen, samarbejdet med Jobcenter Vejle og har haft 6 ledige gennem forløb i virksomheden.

- Vi har et menneskesyn, der betyder, at alle skal behandles med respekt. Det betyder, at vi ofte spørger, hvordan medarbejderne har det. Nogle gange kan man fornemme om der er noget i vejen, allerede før de selv gør, fortæller Charlotte Pedersen.

Med job i sigte
Når Wellmore samarbejder med Jobcenter Vejle og bringer en ledig ind i praktik i virksomheden, er det altid med det sigte, at der kan komme et fast job ud af det.

- Vi giver ansvar fra dag ét og gør en indsats for at enhver praktikant kan blive en del af holdet. Også selvom vedkommende kun har et relativt lavt timeantal. Derfra kan man sige, at det for praktikanten handler om at gøre sig selv uundværlig for virksomheden, siger Charlotte Pedersen, der samtidig slår fast, at der er andre positive effekter af denne tilgang.

- Praktikanter, der er blevet mødt af et stærkt socialt fællesskab bliver typisk meget loyale medarbejdere når de bliver fastansatte.

Praktikant blev til succeshistorie
Et godt eksempel er Peter Nissen, snart kan fejre et års jubilæum hos Wellmore. Som ledig startede han i praktik på lageret hos Wellmore i Egtved med et lavt timetal, der langsomt blev trappet op til en deltidsstilling.

Siden blev stillingen på fuld tid, og i dag er han helt ude af jobcenter-systemet.

Hans positive udvikling hos Wellmore blev også markeret, da Vejle Kommune hyldede de lokale virksomheder, der samarbejder med jobcenteret. Peter Nissen var 5. december 2017 en af tre tidligere ledige, der blev hyldet som Årets Succeshistorie.