Over 800 deltagere til erhvervslivets nytårskur

Over 800 deltagere til erhvervslivets nytårskur

9. januar 2017

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Buxbom Foto

Deltagerrekord til erhvervslivets nytårskur, hvor NUR DESIGN modtog iværksætterprisen 2017.

Med ledelse som tema var erhvervslivet i Vejle Kommune inviteret til nytårskur, som blev holdt på Munkebjerg Hotel den 5. januar. Nytårskuren var samtidig Arne Sigtenbjerggaards sidste som borgmester.

 Galleri: Erhvervslivets nytårskur 2017

Arnes sidste nytårstale
Arne Sigtenbjerggaard var glad for at se det rekordstore fremmøde, og det var en stolt borgmester, der kunne se tilbage på det forgangne år.

-En stor moderne kommune som Vejle skal tage ansvar for udviklingen og fremtidens udfordringer - og det gør vi! Jeg vil tillade mig at sige, at det er det, vi har haft succes med i Vejle, sagde Arne Sigtenbjerggaard, og tilføjede: 

-Med den ene hånd har vi haft styr på den daglige drift og på vores økonomi og serviceydelser. Med den anden hånd har vi investeret i fremtiden og skabt et stærkt samarbejde og partnerskab med vores erhvervsliv og vores uddannelser.

Læs hele Arne Sigtenbjerggaards tale her

Ledelse i forandring
Som et nyt tiltag var to lokale erhvervsledere - Lars Bilde, adm. direktør ved Isabella A/S, og Palle Heiselberg, områdedirektør i Danske Bank – blevet bedt om at holde korte oplæg om nogle af de ledelsesmæssige udfordringer, der venter i 2017.

Ifølge Palle Heiselberg har Danske Bank i forbindelse med digitaliseringen oplevet en decideret magtforskydning i relationen til kunderne. Kunderne har taget magten og er i højere grad selvkørende og mere velinformeret end tidligere. De vil have skræddersyede løsninger og har høje forventninger til produktet, og det er en ledelsesmæssig udfordring. 

-Tidligere kunne vi lave én forretningsgang og sige til vores medarbejdere, at de skal følge den. Men i dag kan vi ikke møde kunden med forretningsgange. Vi er nødt til at møde kunden med et helt anderledes frit mind-set. Derfor leder vi med udgangspunkt i virksomhedens værdier og kultur, og det er ikke noget, man ændre overnight, fortalte Palle Heiselberg.

Se Palle Heiselbergs oplæg her 

 
Lars Bilde, Arne Sigtenbjerggaard og Palle Heiselberg svarede på spørgsmål fra Dorte Fals om ledelsesmæssige udfordringer i 2017. 

Også hos fortelt-producenten Isabella er der sket forandringer, som stiller nye krav til ledelse. Mindre efterspørgsel har fået virksomheden til at ændre strategi, og derfor har fokus været rettet mod at skabe det rigtige hold til at løse udfordringen.

-Vi arbejder meget med værdier. Hvis man vil være et hold, er man nødt til at have regler for, hvordan man opfører sig rigtigt. Vi har derfor brugt rigtig meget tid på at definere nogle ganske simple ords betydning. For uanset om man sidder i Polen, Holland eller i Vejle, skal ordene betyde det samme, ellers kan man ikke have den rigtige adfærd. Og det er adfærden, der er vigtig, ikke ordene, fortalte Lars Bilde.

Se Lars Bildes oplæg her

Oplæggene blev fulgt op af en fælles debat om ledelse mellem Lars Bilde, Palle Heiselberg og Arne Sigtenbjerggaard, som blev faciliteret af DR-journalist Dorte Fals 

Designvirksomhed vinder Iværksætterprisen 2017
Traditionen tro blev årets iværksætter også kåret ved erhvervslivets nytårskur i Vejle Kommune. Prisen blev første gang uddelt i 2003, og i år gik prisen til Maja Bøgh Vindbjerg, som er indehaver af interiør og designvirksomheden NUR DESIGN.

Arne Sigtenbjerggaard overrakte Iværksætterprisen 2017 til Maja Bøgh Vindbjerg, indehaver af NUR DESIGN  

-Tusind tak for denne fornemme pris. Det er altid fedt at få et skulderklap for det hårde arbejde, man laver til dagligt. Jeg er rigtig glad, og det kommer som en stor overraskelse. Det betyder meget, at det jeg har arbejdet med i tre år, bliver belønnet med sådan en pris, sagde en stolt Maja Bøgh Vindbjerg.

Erhvervsfilm fra nytårskuren om vækst, beskæftigelse, byudvikling, bosætning, uddannelse, iværksætteri, oplevelser, byggeaktiviteter, resiliens og samarbejdet mellem kommunen og private virksomheder.