Nyt rekordår for Billund Lufthavn

Nyt rekordår for Billund Lufthavn

17. marts 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Billund Airport

Lufthavnen hævede årsresultatet i 2016 med 30 procent og transporterede rekordmange passagerer.

Billund Lufthavn bliver ved med at skabe gode resultater.

Lufthavnen kom ud af 2016 med et plus på bundlinjen på 58,7 millioner kroner. Det er det bedste resultat i lufthavnens historie og er 15 millioner bedre end 2015-resultatet. Samtidig steg omsætningen fra 650 til 714 mio. kr. En stigning på 10 pct.

- Vi har haft fremgang inden for alle de segmenter, vi har med at gøre. Når vi har flere passagerer, er vi også i den situation, at det kan ses på resultatet, fortæller lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen til Vejle Amts Folkeblad.

Desuden satte lufthavnen i 2016 rekord i antal rejsende. Flere end tre millioner passagerer rejste i årets løb igennem lufthavnen.

Vækst i nye ruter
Den store fremgang er primært drevet af tilkomne selskaber, der tilbyder nye ruter fra Billund Lufthavn. Den mest prominente er British Airway's direkte rute til Heathrow i London. Desuden er Finnair og Wizzair kommet med nye ruter i den mellemliggende periode.

Det irske lavprisselskab Ryanair valgte i sommeren 2015 at lukke sin base i Billund og droppe adskillige ruter fra Billund Lufthavn. Dermed forsvandt cirka 100.000 passagerer. Til gengæld er andre selskaber og ruter altså kommet ind.

- De dækker ikke af for Ryanair, for der er nogle destinationer, som Ryanair fløj til, som ikke længere bliver serviceret, konstaterer Kjeld Zacho Jørgensen.

Yderligere vækst forventes
Billund Lufthavn ejes i fællesskab af de midt- og østjyske kommuner, hvor Vejle Kommune har den største ejerandel. Kommunerne har stor gavn af den centralt beliggende lufthavn, og står det står til lufthavnsdirektøren, så skal 2017 også være et rekordår for Billund Lufthavn.

- Vi tror, at antallet af passagerer vil stige med tre-fire procent, for det er et vækstmarked, vi befinder os i. Derfor tror vi på, at vi kan vækste, uden at vi behøver tage markedsandele. De fire millioner passagerer er inden for en rækkevidde på fem-seks år, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Ruterne til udlandet udgør cirka to tredjedele af den samlede trafik i lufthavnen, mens indenrigsruterne, som med 139.000 rejsende i 2016 blot udgør en lille del, oplevede en pæn vækst. Det er ikke mindst ruten til Bornholm, der har fået flere til at flyve indenrigs fra Billund Lufthavn.