Ny guideuddannelse skal sikre VisitVejle professionelt guidekorps

Ny guideuddannelse skal sikre VisitVejle professionelt guidekorps

6. marts 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: VisitVejle

Stigende efterspørgsel gør, at VisitVejle ønsker at udvide og professionalisere guidekorpset. Derfor er der indgået aftale med Guideservice Danmark om ny uddannelse af Vejle-guiden.

VisitVejle og Guideservice Danmark har indgået et nyt samarbejde omkring guidede ture og guidebooking i Vejle. Stigende efterspørgsel på bl.a. gruppeture og guidede byvandringer har været afgørende for beslutningen om at udvide og forny indsatsen.

-Vi har haft to dejlige guider, men de er nået den alder, hvor de gerne vil ”på pension”. Derfor skal vi have tilført nyt blod til guidekorpset i Vejle. Det er VisitVejles ambition at udvide og professionalisere vores korps af guider, og med den stigende efterspørgsel på gruppeture og guidede byvandringer, synes vi, at tiden er inde, siger Maria Sommer, projektleder i VisitVejle.

VisitVejle greb derfor chancen for at indgå samarbejde med det professionelle guidebureau Guideservice Danmark, og sammen har de udviklet en særlig Vejle guideuddannelse, som holdes i april.

-Vi er meget glade for samarbejdet med Guideservice Danmark, og at vi snart, igennem professionel uddannelse af guider i Vejle, kan tilbyde flere guideprofiler i byen. Desuden vil vi gerne kunne tilbyde særlige arkitekturture med fokus på Vejles flotte bygninger, bl.a. det snarligt indviede Domicil for Kirk Kapital skabt af kunstneren Olafur Eliasson på havnen, siger Morten Damgaard Nielsen, erhverv og turismechef i Vejle Kommune.

Guideuddannelsen starter i april
VisitVejle og Guideservice Danmark søger passionerede fortællere til det første guidekursus, som holdes i april.

-En god guide er serviceminded og indstillet på at give sine gæster den gode historie om både Vejle og Danmark. Den gode guide skal håndtere megen viden, både historisk, nutidig, om erhvervslivet og sociale og kulturelle forhold i Danmark. Alt dette har guideuddannelsen i Vejle fokus på, siger Mette Berig, indehaver af Guideservice Danmark, som ikke vil nævne specifikke adgangskrav til kommende Vejle-guider:

-Der er ikke nogen specifikke adgangskrav. Ønsker du at blive guide i Vejle og deltage i guideuddannelsen, så er din personlige indgangsvinkel det vigtigste.

VisitVejle og Guideservice Danmark håber at skaffe 8 nye Vejle-guider.