Nur Design efter iværksætterprisen: Øget omtale og skarpere forretningsstruktur

Nur Design efter iværksætterprisen: Øget omtale og skarpere forretningsstruktur

24. august 2017

Tekst: Sebastian Kjær
Foto: Trine Buxbo & Maja Bøgh Vindbjerg

I 2013 stiftede Maja Bøgh Vindbjerg virksomheden Nur Design. Det udløste i januar 2017 prisen som Årets Iværksætter, og siden er virksomhedens profil blevet yderligere skærpet.

Da nytårskuren for Vejles erhvervsliv blev afholdt i januar, var det den unge designvirksomhed Nur Design, der løb med hæderen som årets iværksætter.

-Prisen åbnede op for en masse omtale de første måneder og det har været et enormt stort skulderklap og en anerkendelse af det arbejde, jeg har lavet de sidste 3-4 år, siger Maja Bøgh Vindbjerg, stifter og ejer af Nur Design.

Maja Bøgh Vindbjerg med det synlige bevis for titlen som Årets Iværksætter 2017 i Vejle Kommune.

Den ekstra opmærksomhed har betydet, at hun har været ude og holde en del oplæg om iværksætteri, siden hun fik prisen – samtidig med at udviklingen af forretningen er fortsat.

To-i-en virksomhed
De minimalistiske lysestager, skærebrætter og dekorative ornamenter, som har fundet vej til en lang række danske såvel som internationale interiør-butikker, er det, som Nur Design er bedst kendt for. Men samtidig løser Maja Bøgh Vindbjerg designopgaver for andre virksomheder, og med oprettelsen af tegnestuen Studio Nur er den side af butikken blevet mere skarp siden hun vandt prisen i januar.

-På studiedelen er der et større fokus på materialer og udvikling af nye designs. Jeg har siden 2014 designet møbler og produkter for andre firmaer, men først inden for det seneste år har jeg lavet en decideret opdeling mellem Nur Design som et brand og tegnestuen Studio Nur. Opdelingen har været et bevidst valg for at komme tilbage til tegnebrættet og den kreative del af at drive virksomheden, siger Maja Bøgh Vindbjerg, og forklarer, at der i Nur Design også går en masse tid med prototyper, materialepriser og produktion.

Det større fokus på studio-delen betyder, at hun har fået mulighed for at designe og samarbejde med andre større virksomheder – eksempelvis er der nye møbler på vej, som bliver lanceret i starten af det nye år.

Kreativitet og administration skal arbejde sammen
Passionen for design var det, der satte Nur Design i gang, men Maja Bøgh Vindbjerg har samtidig flair for forretningsdelen.

-Man kan godt være en kreativ person, som stadig har fokus på de administrative ting, som følger med i det at drive en virksomhed. Man skal ikke kun være god til at tegne – man skal også have en realistisk sans for at føre det man tegner ud i livet, siger hun, og fortæller at hun blandt andet har været en del af Strømstyrke-forløbet i Spinderihallerne for at få styrket den del af kompetencerne.

-Jeg er blevet mere bevidst om, hvordan det er, man driver sin virksomhed, og hvorfor man gør, som man gør. Og Strømstyrke-forløbet har givet mig konkret sparring med både foredragsholdere og kursister, siger Maja Bøgh Vindbjerg.

Mens Nur Design vokser støt og roligt, er der også familieforøgelse på vej for Maja Bøgh Vindbjerg. Det betyder dog på ingen måde, at hun har planer om at droppe iværksætter-tilværelsen.

-Jeg fortsætter absolut med begge firmadele - bliver ved med at tegne og udvikle produkter. Det tager tid at skabe sig et navn i arkitekt- og interiørbranchen, men med det rigtige gåpåmod, skal det nok lykkes, siger Maja Bøgh Vindbjerg.

Maja Bøgh Vindbjerg deltog med Nur Design i udviklingsforløbet Strømstyrke i 2016.