Moss Copenhagen sløjfede hovedstaden: Vejle klædte os bedre

Moss Copenhagen sløjfede hovedstaden: Vejle klædte os bedre

18. september 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Modefirmaet Moss Copenhagen havde brug for en frisk start. Nyt domicil i Vejle, tæt på central infrastruktur, og samling af hovedaktiviteterne skal lægge kimen til ny vækst.

Siden Anders Freund blev indsat som administrerende direktør for modefirmaet Moss CPH, der står bag modekæden Moss Copenhagen, har virksomheden gennemgået store forandringer.

Anders Freund ankom til et virksomhed, der havde fokuseret for meget på projekter, der intet havde med kerneforretningen at gøre. Det førte til, at den nye administrerende direktør måtte erklære virksomheden konkurs, nærmest før han fik sat sig i direktørstolen. Dog ville virksomheden fortsætte i en ny konstruktion og med en ny ledelse. Anders Freund opkøbte nemlig i august 2017 det firma, han i omtrent et halvt år havde stået i spidsen for.

En af de første beslutninger den nye ejer og direktør traf, var at flytte hovedkontor og hovedaktiviteter fra København til Vejle. Moss Copenhagen er for nylig flyttet ind i et lejet erhvervsdomicil i erhvervsområdet Exxit 59, der ligger den nordlige del af Vejle – tæt op af motorvejen E45.

- Vi ønskede at få samlet vores administration, showroom og lager ét samlet sted. Vi ønskede samtidig et domicil, der afspejlede vores brand, hvilket var svært at finde til den rigtige pris i København, forklarer Anders Freund, der blandt andet har 8 års ledererfaring fra modegiganten Bestseller.

Logistisk knudepunkt
I begyndelsen af 2017 fortalte Moss Copenhagen, at de åbnede butikker i Rotterdam i Holland og i Oslo i Norge. Den udenlandske ekspansion regner modevirksomheden med at fortsætte.

Det primære fokus har hidtil været på Tyskland, Holland, Danmark, Norge og Storbritannien, men man har også blikket rettet mod nye markeder.

Vejles geografiske placering midt i Danmark, som en central del af Trekantområdet, var her en faktor i beslutningen om, hvor virksomheden skulle have sin fremadrettede base.

- Rent logistisk er Vejle et rigtig godt knudepunkt for os. Vi sender størstedelen af vores varer til udlandet, hvilket er billigere fra Trekantområdet end fra København, siger Anders Freund og tilføjer:

- Sidst, men ikke mindst, så er jeg selv Vejle-dreng.

Dobbeltlager i tre måneder
I Exxit 59-området er Moss Copenhagen kommet i selskab med en masse logistik- og produktionsvirksomheder, som ikke har meget at gøre med tøj og mode. Det passer dog modedirektøren fint.

- Valget på Exxit 59 skyldes, at vi netop her fandt en ejendom, som passede perfekt til vores ønsker. Samtidig var vores dialog med Exxit 59 yderst positiv. De har en meget professionel tilgang og tingene er bare i orden, fastslår Anders Freund, der gerne anbefaler Vejle til andre virksomheder.

Han fortæller, at der naturligvis har været udfordringer ved at flytte hele virksomheden på tværs af landet. Det har krævet megen planlægning at flytte hovedkontor, lager, salgsafdeling og meget andet - mens levering til butikker og kunder har skullet fortsætte gnidningsfrit.

- Vi havde meget stor respekt for denne proces. Derfor kørte vi også med lager i både København og Vejle i 3 måneder. Men at flytte 1600 paller samtidig med at lave en helt ny logistisk opsætning, er skam ikke noget jeg ønsker at gøre i den nærmeste fremtid igen, siger en smilende Anders Freund.