Mødeindustrien står sammen om fremtidens udfordringer

Mødeindustrien står sammen om fremtidens udfordringer

18. november 2016

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Mødeindustriens Dag

Branchefolk fra hele landet var samlet til Mødeindustriens Dag i Vejle. 10 intense timer med fokus på deltagernes fremtidige rolle i mødeindustrien, hvor bl.a. den teknologiske udvikling er en trussel.

Mødeindustriens Dag bliver en tilbagevendende begivenhed, og Vejle er igen vært for arrangementet i 2017. Det er konklusionen efter en yderst vellykket branchedag den 10. oktober på Munkebjerg Hotel i Vejle.

Massiv interesse
Over 160 direktører, investorer og leverandører fra hele Danmark havde fundet vej til den første udgave af Mødeindustriens Dag. Et nyt koncept som skal samle branchen og sikre, at mødeindustrien i fællesskab har fokus på fremtidens udfordringer. Derfor er konceptet bygget op om dialog og sparring, så alle bliver hørt og deler erfaringer og ideer.

-Det er fællesskabet der skal styrke mødeindustrien. Derfor er alle ideer og erfaringer vigtige, hvis vi skal have det optimale ud af vores branchedag. Med over 160 deltagere har mødekonceptet været afgørende for deltagernes udbytte af dagen, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger. Folk er blevet klogere, og det er det vigtigste, fortæller medarrangør Annette Kruse, projektleder for MeetingVejle. 

På 10 intense timer fik deltagerne 18 korte oplæg, og mulighed for at deltage i nogle af de 13 forskellige workshops. 

Teknologien udfordre branchen
Teknologien er en af mødeindustriens store udfordringer. Førerløse biler der gør det muligt at udnytte transporttiden på en ny måde, og virtuelle mødelokaler der kan indrettes efter behov med minimal tid til planlægning. Det er blot nogle af de teknologiske muligheder, der i fremtiden kan være en trussel for mødeindustrien. Det tvinger branchen til at gentænke sig selv i mange henseender. Formålet med dagen var derfor, at vende trusselsbilledet til muligheder.

-Det er ikke noget nyt, at der er udfordringer. Sådan er det i alle brancher. Men det er vigtigt, at vi forsøger at ændre vores mindset og skabe muligheder sammen, da det vil styrke hele branchen, siger Annette Kruse.

Mødeindustriens Dag vender tilbage til Vejle i 2017
Som medarrangør af Mødeindustriens Dag har MeetingVejle haft ansvaret for at markedsføre dagen, praktisk koordinering og at invitere mødeindustrien til Vejle. Næsten halvdelen af alle inviterede meldte sig til, og målet er, at endnu flere deltager i 2017, hvor Vejle igen er vært. Og Annette Kruse glæder sig til endnu en dag med branchefolk fra hele landet:

-Det er fantastisk at opleve den massive opbakning til arrangementet. Men det har også været spændende at være med til at arrangere noget, som giver værdi for hele branchen. MeetingVejle er interesseret i at bidrage til en stærk mødeindustri i Danmark, og vi er klar igen i 2017.

Bag konceptet og ideen til Mødeindustriens Dag står Jens Ole Ambjerg, Erhvervsakademiet Lillebælt, Eskild Hansen, EHSB, og Hans Ravnkjær Larsen, Cheche.