Lav ledighed udfordrer erhvervslivet – Jobcenter Vejle er klar til at hjælpe

Lav ledighed udfordrer erhvervslivet – Jobcenter Vejle er klar til at hjælpe

15. februar 2018

Tekst: Rune Hansen

Fleksibilitet og fokus på virksomhedernes behov er nøgleordene, når den lave ledighed gør det ekstra svært at finde arbejdskraft.

Vidste du, at jobcenteret med glæde vil besøge din virksomhed for at finde en løsning på dine udfordringer med at rekruttere? Og at de ikke kun formidler stillinger til ledige, men også kan skræddersy uddannelsestilbud i samarbejde med din virksomhed? Hvis ikke, så skulle du overveje at kontakte dem og høre nærmere. Det koster ikke noget.

Sådan lyder budskabet fra Vejle Kommune, hvor den positive udvikling i ledighedsstatistikkerne betyder, at det nu er tilsvarende sværere at finde kvalificeret arbejdskraft i en række brancher. Men selvom det efterhånden er længe siden, man gav Virksomhedsservice topprioritet, er der stadig mange, der tror, at jobcenteret kun er til for de ledige.

Og det er ærgerligt, mener Anja Daugaard (I), som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

-Vi har i høj grad fokus på virksomhederne og på at være fleksible i forhold til deres behov. Ikke mindst i tider med lav ledighed, hvor erhvervslivet er ekstra udfordret i forhold til at rekruttere, fortæller hun.

Derfor opfordrer hun de virksomheder, der mangler arbejdskraft, til at kontakte jobcenteret for at høre, hvad de kan tilbyde. Hun minder samtidig om, at en henvendelse i Vejle også er en henvendelse til alle andre jobcentre i Trekantområdet. Det skyldes, at man her samarbejder på tværs af kommunegrænser, så en arbejdsgiver kun behøver at henvende sig et sted – sit lokale jobcenter – for at søge kvalificerede medarbejdere i hele syv kommuner.

Samarbejdet, som kaldes job7.dk, betyder også, at kommunerne kan gå sammen om større opkvalificeringsprojekter, end de ville kunne enkeltvist.