Kontaktudvalg sætter fokus på fødevarer

Kontaktudvalg sætter fokus på fødevarer

1. juni 2018

Vejles nye byråd tog som noget af det første initiativ til at nedsætte et Kontaktudvalg for Erhverv & Uddannelse. Udvalget har her i maj holdt det første møde og taget de første initiativer.

Det første år vil udvalget have et særligt fokus på vækstinitiativer inden for fødevarer, og der skal bl.a. nedsættes et lokalt vækstteam for fødevarer.

Fødevarer er en af Vejles styrkepositioner med over 7.000 ansatte, og det gør også erhvervet til det største i kommunen. Vi har både de store internationale fødevarevirksomheder og et stort lag af mindre, stærkt specialiserede og globalt orienterede virksomheder. Og lige om lidt åbner Food Innovation House i Dandy Business Park, som ønsker at blive et nationalt og internationalt fødevare-fyrtårn.

Øget samarbejde om dialog og aktiviteter
Kontaktudvalget vil i det første år også skabe øget samarbejde om dialog- og netværksaktiviteter. Det kan f.eks. være øget koordinering af arrangementer og gode ideer til nye arrangementer. Nogle af de store arrangementer i dag er Nytårskuren for erhvervslivet, efterårets erhvervskonference og mange løbende netværksmøder mellem borgmesteren og erhvervslivet. Der er også et ønske om at styrke sammenhængen mellem centerbyerne og Vejle by i forhold til erhvervsarrangementer.

Kontaktudvalget for Erhverv & Uddannelse består af repræsentanter for de ledende erhvervs- og handelsorganisationer i kommunen og repræsentanter for Byrådet. I dag sidder følgende i udvalget:

Fra erhvervs- og handelsforeninger er det Peter Skou, Business Vejle, Mikkel Niess, City Vejle, Martin H. Lund, Aktiv Erhverv Egtved, Charlotte Munk, Børkop Handels- og Erhvervsforening, Irene Uhrbrand, Jelling Turist- og Handelsstandsforening, Susanne Sandholm Hansen, Give Handel og Erhverv og Henrik Tønder, VB Erhvervsklub.

Fra Byrådet deltager borgmester Jens Ejner Christensen, Kenneth Fredslund Petersen og Søren Peschardt.
Kommunaldirektør, erhvervschef og erhvervspolitisk konsulent deltager også i møderne.