Kirks domicil tiltrækker mange nysgerrige: Vagt må afvise hundrede i døgnet

Kirks domicil tiltrækker mange nysgerrige: Vagt må afvise hundrede i døgnet

30. maj 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Preben Stentoft

Nysgerrige må vente til 9. juni med at se Kirk Kapitals nye domicil – Fjordenhus – på nærmeste hold.

Vejlenserne har bemærket, at der er kommet lys i Kirk Kapitals nye domicil på Vejle Havn.

Det til trods, så er det ikke muligt at komme helt tæt på den imponerende bygning, som den seneste tid har suget mange nysgerrige blikke til sig.

Kirk Kapital har annonceret, at bygningen officielt indvies lørdag 9. juni, men indtil da er en døgnvagt blevet installeret for enden af Svajebassinet, der venligt informerer nysgerrige om, hvornår indvielsen finder sted, og hvordan de kan komme helt tæt på det nye bygningsværk ved Vejle Fjord.

Ifølge Morten Teilmann-Jørgensen, der er kommunikationsansvarlig for Kirk Kapital, er vagten i kontakt med op til hundrede nysgerrige passerende i døgnet, hvilket vidner om en stor interesse for udviklingen i den nye bydel ved Vejles Lystbådehavn.

Fjordenhus er et kunstværk
Interesserede må vente til lørdag 9. juni, hvor manden bag Fjordenhus – den verdenskendte dansk-islandske kunster, Olafur Eliasson – indvier sit værk.

- Olafur Eliasson er jo kunstner og man skal i høj grad se Fjordenhus som et kunstværk, der først er færdigt, når kunstneren selv har indviet det, forklarer Morten Teilmann-Jørgensen.

Han håber, at mange folk vil have lyst til at møde op til indvielsen af Fjordenhus, der begynder 9. juni kl. 10.30. Der vil være taler af Fjordenhus nye ejere fra Kirk Kapital og Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen.

Olafur Eliasson vil også fortælle om Fjordenhus baggrund og tilblivelse, og det vil være muligt at komme ind i den åbne stueetage, hvor flere kunstinstallationer er opsat.

Er man forhindret i at nå de guidede ture på indvielsesdagen skal man dog ikke fortvivle. På VejleMuseernes hjemmeside er det muligt at bestille billetter til daglige guidede ture frem til 24. juni. Her kan man høre om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne.

Du kan se mere og bestille guidede ture med inspektører fra VejleMuseerne her.

Du kan også se programmet for indvielsen af Fjordenhus 9. juni her.