Kendt direktør træder ind i Historielab-bestyrelse

Kendt direktør træder ind i Historielab-bestyrelse

28. februar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Hans dagsorden om nytænkning af historieformidlingen passer rigtig godt til Historielab, siger centerchef.

Danmarks svar på Indiana Jones træder nu ind i bestyrelsen bag Historielab på University College Lillebælt.

Direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev, har sagt ja til at deltage i bestyrelsesarbejdet i Historielab, der er et nationalt videnscenter i Jelling, der i 2013 blev etableret for at styrke formidlingen af historie til børn og unge.

Centerchef Peter Brunbech, glæder sig over at få en kapacitet som Rane Willerslev, der også er en af Danmarks mest kendte forskere, i bestyrelsen.

- Vi er selvfølgelig glade for at få ham med, fordi han er direktør på Nationalmuseet, der er den vigtigste kulturarvsinstitution, vi har i Danmark. Derudover passer han rigtig godt til vores center, fordi han netop har sat en dagsorden om, at vi skal nytænke den måde vi formidler på, siger Peter Brunbech til fyens.dk

Han håber, at det nyslåede bestyrelsesmedlems interesse for kreativ og legende formidling vil passe godt til Historielabs mål om at gøre historie- og kulturarvsformidlingen mere involverende.

Win-win for begge parter
Rane Willerslev ser frem til arbejdet i bestyrelsen og forventer at både Historielab og Nationalmuseet får noget godt ud af samarbejdet.

- På Nationalmuseet står vi over for en kæmpe opgave med at udvikle museumsoplevelsen og gøre kulturarven vedkommende for langt flere danskere - ikke mindst børn og unge. Historielabs visioner og erfaringer er så nært knyttet til dette arbejde, at jeg er sikker på, at begge parter kan få noget stærkt ud af vores samarbejde, siger Rane Willerslev til fyens.dk

Historielab blev i 2013 oprettet i samarbejde med Vejle Kommune og Region Syddanmark. Videncentret er placeret på University College Lillebælts campus i Jelling, som huser pædagog- og læreruddannelsen.

Målet med centret er at styrke historieundervisningen i grundskolen, men centret arbejder også med historieundervisning og kulturarvsformidling på ungdomsuddannelser og på museer.

HistorieLab arbejder for at styrke historie- og kulturarvsformidlingen til børn og unge. I forbindelse med 500-års jubilæet for Reformationen var Historielab engageret i en række korte film om, hvad Reformationen har betydet for Danmark – og hvilke spor Reformationen har sat i det danske samfund.