Jørgen skal få iværksætterne væk fra køkkenbordet

Jørgen skal få iværksætterne væk fra køkkenbordet

12. marts 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Erhvervskonsulent Jørgen Ranlev Nielsen tilbyder gratis rådgivning til erhvervsdrivende i Børkop den første tirsdag i hver måned.

Lokale erhvervsdrivende og iværksættere i Børkop har taget godt imod et nyt erhvervstiltag, som Vejle Kommune indledte i starten af året.

Det fortæller Jørgen Ranlev Nielsen, der i egen høje person er selve tiltaget. Den første tirsdag i hver måned rykker han kontoret til Vækstcenter Børkop, hvor han tilbyder hjælp og sparring til Børkops iværksættere og erhvervsdrivende.

- I starten af året arrangerede vi en uformel nytårskur, hvor folk kunne komme forbi og ønske godt nytår, og hvor jeg blev introduceret. I alt kom 24 lokale erhvervsdrivende til arrangementet, hvilket viser, at der er en god erhvervsbase i Børkop, siger Jørgen Ranlev Nielsen.

Siden har han haft træffetid to gange. Første tirsdag i februar og første tirsdag i marts. Han fortæller, at han knap havde nået at sætte sig til rette på sin kontorstol i Vækstcenter Børkop, før den første iværksætter bankede på.

Mange fordele
Ifølge Torben Nielsen, der er formand for Vækstcenter Børkop, er der mange selvstændige erhvervsdrivende i Børkop.

- Der er flyttet mange nye folk til Børkop de seneste år. Blandt dem er en del selvstændige og veluddannede, der eksempelvis fører egen konsulentvirksomhed, forklarer Torben Nielsen.

Han fortæller, at han er vidende om ti til tolv personer, der enten har egen iværksættervirksomhed eller er i en planlægningsfase.

- Mange iværksættere sidder hjemme ved køkkenbordet og driver deres forretning, men kan have gavn af at komme ind i et kontormiljø og i et netværk som vores. Vores udfordring er at finde dem og få spredt det glade budskab om, at hos os kan de få hjælp og sparring med Jørgen, siger Torben Nielsen.

Uvildig rådgivning
Jørgen Ranlev Nielsen er til daglig erhvervskonsulent i Vejle Kommune med base i Green Tech Centeret i Vejle Nord, hvor han rådgiver iværksættere, der typisk arbejder med grøn teknologi.

- Iværksættere er ofte tilbageholdende med at fortælle om deres ide, men da jeg ikke har del i deres forretning - og har tavshedspligt - kan jeg tilbyde dem en uvildig rådgivning, forklarer Jørgen Ranlev Nielsen, og fortsætter:

- Jeg rådgiver mange forskellige virksomheder og har derfor fingeren på pulsen og ved, hvad der foregår rundt i kommunen. Derfor kan jeg også pege iværksættere i en retning, som de ikke selv har tænkt på. Blandt andet kan jeg foreslå, at de kontakter en anden iværksætter, som jeg ved arbejder med noget lignende, så de måske kan udvikle et bedre produkt sammen, siger han.