Ingen pseudoopgaver hos Årets rummelige virksomhed

Ingen pseudoopgaver hos Årets rummelige virksomhed

12. januar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Jesper Lilleris

Med 21.000 kvadratmeter bygninger og 30 tønder land er der altid masser af opgaver hos Vingsted Hotel og Konferencecenter, der gennem ti år har haft ledige i arbejdsprøvning. I december 2017 blev indsatsen belønnet med kåringen som Årets rummelige virksomhed.

- Diplomet hænger helt fremme i vores reception, så det er det første man ser, siger en stolt Mette Ravn.

Som direktør for Vingsted Hotel og Konferencecenter er hun både glad og stolt over, at prisen som Årets rummelige virksomhed i 2017 tilfaldt hendes virksomhed.

- Vi er rigtig glade for prisen og føler, at det er en blåstempling af vores indsats. Det betyder meget for vores egen forståelse af, hvad vi er for en virksomhed, og hvilke værdier vi står for. Det er nemlig en grundværdi hos os, at der er plads til alle, siger hun.

Masser af plads – og opgaver
Gennem ti år har man i Vingsted haft hundreder af ledige igennem arbejdsprøvning eller praktik. Typisk hjælper de ledige med oprydning og klargøring i restauranten på lige fod med det faste personale eller udfører opgaver sammen med rengøringspersonalet.

Andre er en del af stedets service-hold, der står for vedligehold af de indvendige og udvendige rammer.

- Vi har 21.000 kvadratmeter hotel og konferencecenter og 30 tønder land. Så der er altid masser af opgaver at tage fat på, fortæller Mette Ravn, der understreger, at arbejdsopgaverne skal give mening for personerne i arbejdsprøvning.

- Vi møder typisk personer, der er røget ud af arbejdsmarkedet på grund af et dårligt helbred. Det kan også være personer, der er gået ned med stress eller unge mennesker, som aldrig har fået en ungdomsuddannelse og som har oplevet flere nederlag i tilværelsen, forklarer hun og fortsætter:

- Hvorvidt man er arbejdsmarkedsparat hænger i mindre grad sammen med de konkrete opgaver, da de er tilpas simple. Vi ser snarere på personens evne til at møde til tiden, være ansvarlig og om vedkommende er engageret for at komme i arbejde, siger Mette Ravn, der understreger, at forløb i Vingsted også kan lede til fleksjob eller et ordinært job.

Vingsted Hotel og Konferencecenter blev i 5. december 2017 kåret til Årets rummelige virksomhed 2017 ved et arrangement i Spinderihallerne.

Skønt når det lykkes
At medarbejderne i på hotel og konferencecenteret i Vingsted gør en indsats for udsatte borgere, der er uden for arbejdsmarkedet, hænger ikke kun sammen med viljen til at hjælpe folk tilbage på arbejdsmarkedet, forklarer Mette Ravn:

- Man skal ikke tage fejl af, at det også er udviklende for medarbejderne. Det kræver eksempelvis tålmodighed at få afstemt forventningerne mellem praktikanterne, jobcenteret og os, siger Mette Ravn.

Men Vingsted Hotel og Konferencecenter ser også indsatsen som en måde, hvorpå de kan hjælpe sig selv. Centeret, der ligger ti kilometer uden for Vejle, tilhører nemlig en branche, der ofte har svært ved at rekruttere nye medarbejdere.

- Ved at hjælpe disse mennesker kan vi også hjælpe os selv til at finde nye medarbejdere inden for køkkenpersonale og andet, som ellers kan være svært at få fat i. Når det lykkes, og vi ser en praktikant, der får mere selvtillid af at lykkes med nogle opgaver, så er det ret skønt, slutter Mette Ravn.