Hjælp til lokale industrivirksomheder der mangler medarbejdere

Hjælp til lokale industrivirksomheder der mangler medarbejdere

6. oktober 2017

Tekst: Rune Hansen
Foto: Vejle Kommune

Industrivirksomhederne i Vejle-området får nu mulighed for at håndplukke ledige, som ved hvad der kræves på arbejdspladsen.

Hvordan sikrer man, at ledige ved, hvad der venter dem, inden de søger arbejde i industrien? Man sørger først og fremmest for, at de kommer ud og ser nogle virksomheder og får snakket med de mennesker, der allerede er i branchen. Sådan er tilgangen i Vejle Kommune, som forbereder de ledige grundigt, inden de inviteres til Matchdag med lokale virksomheder den 16. november.

Det fortæller projektleder Connie Zacho Brinch fra Jobcenter Vejle, der står bag arrangementet:

-Vi laver en grundig screening af dem, der gerne vil med på Matchdagen, så vi sikrer, at alle deltagerne er parate til at komme i arbejde eller i lære, forklarer hun og uddyber:

-Samtidig sørger vi for, at de ved, hvad de kan forvente af et job i de forskellige brancher - bl.a. gennem besøg på en række relevante virksomheder.

Hun er ikke i tvivl om, at de virksomheder der stiller op til dagen, vil have gode chancer for at få fat på den rette kandidat. Derfor opfordrer hun også interesserede arbejdsgivere til at gribe chancen og kontakte jobcenteret allerede nu. Det forventes, at 200 - 250 ledige og ca. 25 virksomheder vil møde op.

Samtidig påpeger Connie Zacho Brinch, at der er fordele ved at tage en lærling ind, selvom det ikke var det, man havde i tankerne:

-På den måde former virksomheden selv f.eks. en industritekniker, så han eller hun får stort kendskab til præcis det virksomheden specialiserer sig i og producerer. Så det er bestemt værd at overveje, afslutter hun.