Fremgang til Vejle i DI's erhvervsanalyse

Fremgang til Vejle i DI's erhvervsanalyse

5. september 2016

Tekst: Sonja Hansen
Foto: Preben Stentoft Fotografi

Vejle er gået 3 pladser frem i Dansk Industris erhvervsanalyse – fra en 33. plads sidste år til en 30. plads i år. Det er kommunens hidtil bedste placering.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard glæder sig over fremgangen og placeringen som en generel erhvervsvenlig kommune. Det er dejligt, at vi nu er rykket op i den bedste tredjedel af kommuner og er gået meget frem på områder som behandling af byggesager, Jobcentrets service og også folkeskolen, der er rykket hele 30 pladser frem. Vi bliver også belønnet for vores lave personskatter med en 11. plads. Og så har vi et rigtig godt image hos virksomhederne, som har rykket kommunen 10 pladser op i vurderingen af erhvervsvenligheden. Det er meget positivt, at syv ud af 10 virksomheder helt sikkert vil anbefale Vejle til andre.

Borgmesteren ser også analysen som oplæg til øget dialog med virksomhederne.
- Jeg håber, at virksomhederne i endnu højere grad vil byde ind, og gå i dialog med os – vi mødes i Erhvervskontaktudvalget og i mange andre sammenhænge, understreger Arne Sigtenbjerggaard.

- Og selvom der også er minusser i analysen, så går det rigtig godt for Vejles erhvervsliv. Vi får masser af nye borgere og dermed kvalificeret arbejdskraft  – det første halve år har vi den højeste befolkningstilvækst efter København og Århus. Vi får også masser af jobs – 2.000 på tre år og er en af landets førende kommuner uden for Storkøbenhavn, når det gælder væksten i antallet af jobs – ifølge A4 Ugebrevet.

-  Vejle er også yderst interessant for nye virksomheder og investorer. Vi bygger og bygger, bl.a. en helt ny bydel på Lystbådehavnen. I år har vi også haft flere turister end nogensinde før, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

- Men selv om det går rigtig godt i Vejle, har vi selvfølgelig hele tiden fokus på, hvordan vi kan gøre det endnu lettere og bedre at drive virksomhed i Vejle Kommune, understreger borgmesteren.
Vi har i de sidste år arbejdet ihærdigt på at blive en af Danmarks mest attraktive erhvervskommuner. Vores indsats giver resultater, og vi fastholder vores ambition om at komme i top 10 i den årlige måling, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Vejle har halveret dækningsafgiften for erhvervslivet. Udviklet Jobcentrets indsats.

Samarbejder tæt med erhvervsliv og uddannelser gennem Erhvervskontaktudvalg og Innovationsudvalg. Har stort fokus på hurtig og fleksibel sagsbehandling, og åbningstiderne er udvidet. Erhvervsguide, bosætningsguide og partnerlivskonsulent hjælper virksomhederne med tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft. Er kåret som bedste iværksætterby og bedste handelsby, fordi Vejle får tingene til at ske. Bare for at nævne nogle eksempler.

Her kan du se hele analysen af Vejle Kommune i Dansk Industris Lokalt Erhvervsklima 


- Et af de nyeste tiltag er en forenklet erhvervsorganisation, så vi også i fremtiden kan levere den indsats, som efterspørges af erhvervslivet. Det betyder bl.a., at vi har udpeget vores turismechef Morten Damgaard som ny erhvervschef, fortæller Arne Sigtenbjerggaard.

Læs også: Morten Damgaard er ny erhvervschef i Vejle Kommune