Fornem pris til Kongernes Jelling

Fornem pris til Kongernes Jelling

7. november 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Kongernes Jelling

Oplevelsescenteret i Jelling blev søndag 5. november tildelt en stor international hæder i London.

Best European Tourism Project 2017. Eller frit oversat til dansk: Årets Europæiske Museum 2017.

Denne titel kan Oplevelsescenteret Kongernes Jelling smykke sig af det næste år, efter oplevelsescenteret søndag 5. november blev tildelt den flotte hæder i London.

Det er det britiske forbund af rejsebogs-forfattere, der står bag prisen, der blev uddelt ved en fornem ceremoni på det centrale Savoy Hotel i London.

The Mondriaan House i Holland (et museum tilegnet den hollandske kunstmaler Piet Mondriaan) og det franske hulemaleri-museum i Lascaux var også nomineret, men det var oplevelsescentret om Jellings vikingekonger, der endte med at løbe med æren som det bedste europæiske museum.

 

- Det er helt fantastisk
Event- og formidlingsansvarlig ved Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen, deltog i ceremonien i London, hvor han modtog prisen i smoking.

- Det er helt fantastisk, at vi vinder denne pris på denne måde, da det er fra folk, der skriver i magasiner og rejser over hele verden og har været på alle mulige kontinenter og set alt. Og så vælger de lige Kongernes Jelling og siger at det er et fantastisk sted at komme hen. Det er fantastisk, siger han umiddelbart efter at have modtaget prisen.

Det var den britiske journalist Gillian Thomas, ved den store avis The Times, der nominerede Kongernes Jelling til den fornemme pris. Hun var udsendt af The Times og havde sine to sønner på seks og otte år med. Samt sin mor, som skriver rejsebøger.

Artiklen i The Times endte med at fokusere mere på Kongernes Jelling end på Legoland, som ellers var journalistens primære rejsemål.