Folkefesten kan se frem til endnu en gyserafslutning på kongeetapen

Folkefesten kan se frem til endnu en gyserafslutning på kongeetapen

8. september 2017

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: PostNord Danmark Rundt

Folkefesten når nye højder, når der for alvor bliver varmet op langs ruten til den store finale på Koldingvej. Festen starter i Egtved, hvor der venter feltet og de mange tusind tv-seere på DR1 en hyldest til løbet.

Siden 2004 har kongeetapen haft mål i Vejle, og den 14. september er byen igen målby på årets hårdeste etape i PostNord Danmark Rundt. Kongeetapen slutter igen med den legendariske rundstrækning i Vejle, hvor Kiddesvej traditionelt spiller en afgørende rolle.

Massiv opbakning til folkefest i Egtved
Det er tredje år i træk, at Egtved byder feltet velkommen til Vejle Kommune. 120 frivillige har taget del i forberedelser til dette års folkefest i Egtved, og de mange frivillige har været i gang med arbejdet i tre måneder. Både feltet og de mange tv-seere kan bl.a. se frem til en særlig hilsen fra Egtved Skole, en seks meter høj Egtvedpige på cykel, international flagallé, dansende piger i tro kopi af Egtvedpigens dragt og stor fest på Aftensang. Ligeledes har skoleelever i Bredsten også forberedt en hyldest til løbet.

- Det er fantastisk, at der er så mange i Egtved, der tager del i festen og er med til at skabe den helt rigtige stemning og hylde løbet. Selvom dramaet for alvor foregår på rundstrækningen i Vejle, møder mange borgere og gæster op langs ruten og tager del i festlighederne og følger løbet på tætteste hold. Det er et imponerende syn, siger borgmester Jens Ejner Christensen

Se mere om cykelfest i Egtved her

City Vejle tager også igen i år del i cykelfesten og sørger for den helt rigtige stemning på Søndertorv. Her kan dramaet på kongeetapen følges på storskærm, og der er musik og aktiviteter for både børn og voksne.

Se mere om fest på Søndertorv her

DR sender live fra kongeetapen
DR transmitterer alle etaper i PostNord Danmark Rundt i sin helhed på dr.dk, mens de sidste timer af hver etape bliver sendt direkte på DR1.

- Vi ved fra tidligere år, at der er rigtig mange seere på DR1 til PostNord Danmark Rundt. Vi vil gerne fremme Vejle som en attraktiv cykel-kommune og fremme cykel-turismen. Det kupperede terræn, de mange højdemeter, de stejle stigninger og den smukke natur er unik. Den eksponering vi får i forbindelse med et løb som PostNord Danmark Rundt er meget værdifuld, siger borgmester Jens Ejner Christensen. 

DR har forlænget aftalen med Danmarks Cykel Union som betyder, at DR kan sende live fra løbet frem til 2022.