Få hjælp til at bygge din unikke gamer-pc

Få hjælp til at bygge din unikke gamer-pc

3. december 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Nyt gratis tilbud til gamere og e-sport entusiaster i Vejle, der vil bygge deres egen one-of-a-kind spillecomputer.

Uanset om man er til CS:GO, Dota2 eller Fortnite, så er der bare mere lir over at spille på en custom-made computer.

Nu er det muligt at få hjælp til at skabe din helt egen gamer-pc. Spinderihallerne åbner et nyt klubtilbud, hvor interesserede kan komme og få hjælp til at skabe deres helt eget monster af en spillecomputer. Og der er penge at spare, hvis man selv har mod på og tager sig tid til at bygge den.

- Spilleoplevelsen kan blive meget bedre og mere flydende, når man sammensætter sin computer helt fra bunden, fremfor at købe en standardiseret fabrikscomputer, som tilmed ofte koster ret mange penge, siger Bryon Voltzow, der arrangerer de gratis gamer-workshops i Spinderihallerne i Vejle.

Penge at spare
De fleste hardcore-gamere er typisk ude efter at sammensætte en maskine, der har en meget høj hastighed, så de kan køre de datatunge spil med den bedste grafik uden afbrydelser eller unødig lang loade-tid. Men, der er flere faldgrupper, forklarer Bryon.

- Grafikkort og kølersystem er de elementer som typisk er meget i fokus for gamerne, men man kan hurtigt købe sig fattig i unødvendige dele, som man ikke får udnyttet fuldt ud. Vi hjælper dem både med at kunne sammensætte en fed specialdesignet spillecomputer, men vi gør dem også i stand til at kunne spare en masse penge, fortæller Bryon Voltzow.

På workshoppen vil han skridt for skridt hjælpe deltagerne, så de bliver i stand til at bygge deres egen unikke spillecomputer og kunne installere computerens styringssystem. Deltagerne får også en masse viden om, hvordan en computer ser ud og fungerer under hjelmen, hvilket Bryon fortæller, er en meget nyttig viden som er god i mange IT-sammenhænge.

Farveriet som nyt e-sport-mekka
Hos Spinderihallerne i Vejle ser man frem til at huse tilbuddet til den stigende gruppe af især unge, der bruger tid og finder fællesskab i computerspilmiljøer – og som samtidig bliver mere og mere seriøse med det.

- Vi tror gamerne vil klare sig endnu bedre i spillene, hvis de lærer hardwaren at kende. Ligesom man kan lære at ’tune’ sin knallert, kan man også ’tune’ pc’en. Her får du endda viden med om teknologi, som også kan bruges i andre sammenhænge, siger Katrine Holm Kanstrup, der er leder af FabLab - Vejle Kommunes åbne teknologiværksted.

- Vejle er i forvejen i førertrøjen på e-sportsområdet. Blandt andet med en decideret e-sport-linje på Campus Vejles Sportscollege. Den position videreudvikler og styrker vi med Bryons workshop og andre tiltag, der alle leder frem mod, at Farveriet i 2019 åbner som et nyt stærkt studiemiljø for e-sporten i Vejle, fortæller hun.