Erhvervsuddannelse har fremgang – se hvor mange der søger ind på Campus Vejle

Erhvervsuddannelse har fremgang – se hvor mange der søger ind på Campus Vejle

26. marts 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Nils Rosenvold

Andelen af ansøgere til erhvervsskolerne i Vejle Kommune er steget mærkbart.

15. marts var der sidste frist for ansøgninger til landets ungdomsuddannelser, og noget tyder på, at Vejle-områdets unge er blevet mere opmærksomme på erhvervsskolernes muligheder.

På Campus Vejle har 2018 budt på flere ansøgere. Ifølge nye tal fra Undervisningsministeriet har Campus Vejle modtaget 27,5 procent flere ansøgninger til erhvervsuddannelserne EUD Business og EUX Business, end man fik sidste år.

Samlet set er der fremgang at spore i antallet af unge, der vælger en erhvervsskole som førsteprioritet. Hele 20,9 procent af alle ansøgere til en ungdomsuddannelse i Vejle Kommune søgte en erhvervsskole som førsteprioritet. Det er en fremgang på 1,4 procentpoint i forhold til i 2017, og er også klart over landsgennemsnittet.

Målt på antallet af ansøgere til erhvervsskolerne i Vejle Kommune er der ikke stor forskel på 2017 og 2018. I 2017 modtog erhvervsskolerne 352 ansøgninger, men tallet i 2018 steg marginalt til 356.

Den marginale stigning skal dog ses i forhold til, at det samlede ansøgerantal til ungdomsuddannelserne i 2018 faldt.

 

Kvalificeret arbejdskraft
Morten Damgaard Nielsen, erhvervschef i Vejle Kommune, er glad for den stigende søgning til kommunens erhvervsskoler som Campus Vejle og Syddansk Erhvervsskole.

- Det er positivt, at flere unge søger ind på vores erhvervsskoler. Det kan være medvirkende til, at vores virksomheder også fremadrettet kan ansætte kvalificeret arbejdskraft, der er nødvendig. Det er både godt for virksomhederne og de unge, siger Morten Damgaard Nielsen.

Han understreger desuden, at virksomhederne i Vejle-området generelt er meget tilfredse med praktikanter, som kommer ud i virksomhederne fra erhvervsskolerne.

Flest søger fortsat mod gymnasiet
På landsplan kan man også registrere en stigning i elevsøgningen til landets erhvervsuddannelser. I alt har landets erhvervsskoler modtaget 12.895 førsteprioritetsansøgninger. Det svarer til, at 19,4 procent af alle ansøgninger er blevet afleveret til en erhvervsskole.

Det er en stigning på knap 1 procent i forhold til 2017, hvor 18,5 procent søgte en erhvervsskole som førsteprioritet.

Mens søgningen til erhvervsskolerne på landsplan er steget i 2018, oplever landets gymnasier et fald på knap 1 procent. Gymnasiet er dog fortsat det klare førstevalg blandt ungdomsuddannelser. 73,1 procent af det samlede ansøgerfelt havde gymnasiet som førsteprioritet.