Digitale iværksættere lander millionaftale med to IT-ikoner

Digitale iværksættere lander millionaftale med to IT-ikoner

8. august 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Investorerne Morten Lund og Michael Moesgaard Andersen satser tocifret millionbeløb på Valuer.ai's digitale bro for iværksættere.

- Vi mener, at vi har samlet ét af de stærkeste teams i Danmark.

Så klar er udmeldingen fra stifter og administrerende direktør i Valuer.ai, Dennis Poulsen, oven på nyheden om, at de to kendte IT-investorer Michael Moesgaard Andersen og Morten Lund har skudt et tocifret millionbeløb i Valuers digitale iværksætterplatform.

Dermed bliver de to investorer, der i iværksætterkredse har status som IT-ikoner, en del af firmaets ni mand store grundstamme.

- Michael Moesgaard Andersen er en ultraskarp forretningsmand med en fantastisk evne til at spotte vækstpotentialer. Morten Lund er altid et skridt eller flere foran andre og har en kolossal styrke inden for forretningsmodel og markedsføring. Han har prøvet det så mange gange og ved hvad der virker, siger Dennis Poulsen, der stiftede Valuer.ai sammen med Daniel Laursen og René Giese.

Valuer.ai åbnede virksomheden i januar 2017 med kontor i Spinderihallerne i Vejle. Med finansieringen på plads rykker de snart ind i større lokaler og foretager en række nyansættelser.

Digital bro mellem iværksættere og virksomheder
Valuer.ai har udviklet en platform, hvor man finder egnede iværksættere som man undersøger og kortlægger med henblik på at matche dem med større virksomheder – typisk banker og andre finansielle aktører – der er på udkig efter det næste iværksætterguldæg.

Valuer åbnede i januar 2017 med kontor i Spinderihallerne i Vejle. Ifølge Berlingske Business har man kortlagt omkring ”100 iværksættere samt fået ti større virksomheder som f.eks. Danske Bank og Udenrigsministeriet som abonnenter.”

Ambitionen er at runde 1000 kortlagte danske og udenlandske iværksættere inden nytår. Til dette formål bliver Valuer hjulpet godt på vej af Vejle Kommune, der de seneste år har arbejdet på at blive et centrum for virksomheder, der arbejder med grønne teknologier.

Med den tocifrede milliontilførsel fra de to investorer, er der godt med midler til den fortsatte udvikling af platformen.

- Vi skal have etableret den første grundstamme af virksomheder, som vi kan forme og arbejde videre med. Dernæst kommer en stor del af midlerne til at gå til at få bragt start-ups ind på platformen, så vi kan servicere vores kundesegment, fortæller Dennis Poulsen, der i 2014 solgte sit firma Tweakker, til en virksomhed i USA.

IT-investor Morten Lund, der har investeret et millionbeløb i Valuer.ai, holdt tidligere på året et oplæg på Rådhustorvet i Vejle i forbindelse med Resiliensugen i Vejle.

Ingen tilfældighed
Det er ingen tilfældighed, at det netop er Morten Lund og Michael Moesgaard Andesen, der har investeret i Valuer.ai.

- Vi er gået målrettet efter denne konstellation og det har selvfølgelig taget en del tid at få det hele på plads, forklarer Dennis Poulsen, som har arbejdet med de to investorer i tidligere sammenhænge.

Michael Moesgaard Andersen, der i 2004 solgte teleselskabet CBB Mobil til Telenor for 175 millioner kroner, fortæller til Berlingske Business, at han er imponeret over at Valuer har gjort så store fremskridt på så kort tid.

- Det er et innovativt ægteskabsbureau, som laver matchmaking, og de har et fantastisk hold, udtalte han i juni til Berlingske Business om hans bevæggrunde for at investere i Valuer.ai.

”Jeg håber, at min investering kan være med til at fremme iværksættermiljøet i Danmark gennem større synlighed og gennemsigtighed, som vil give dem bedre finansieringsmuligheder, fordi andre lettere får øje på talentmassen. Iværksætteres store problem er jo netop adgangen til kapital, sagde Michael Moesgaard Andersen til Berlingske Business.

Dennis Poulsen, stifter og administrerende direktør i Valuer.ai.

Nyansættelser i vente
Fremadrettet er planen for Valuer.ai at styrke sin tilstedeværelse i Vejle, hvor Valuer platformen skal kortlægge omkring 1000 cleantech/greentech start-ups. Det skal ske med henblik på Resilience Business Cup som finder sted i 2018 i Vejle.

- Vi udvider kontoret i Vejle og det er blandt andet her vi vil foretage den første række af nyansættelser, siger Dennis Poulsen.