DGI Husets nye svømmehal skal stå klar i efteråret

DGI Husets nye svømmehal skal stå klar i efteråret

6. februar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Håndværkere blev rost for at have arbejdet ufortrødent igennem regn og slud, da der blev holdt rejsegilde for DGI Husets nye svømmehal.

Den gennemgribende modernisering og udbygning af DGI Huset i Vejle har nået endnu en milepæl.

Tirsdag var der rejsegilde på den nye svømmehal, der udover 50 meter bassin og moderne svømmefaciliteter vil indeholde digitale løsninger og plads til genoptræning, holdtræning, konkurrencesvømning og meget andet.

Borgmester Jens Ejner Christensen var inviteret til at holde en kort tale ved rejsegildet, og han ser frem til, at den nye svømmehal står færdig:

- Svømmehallen i DGI Huset bliver et fantastisk aktiv for byens borgere, turister og svømmere fra nær og fjern. Vi glæder os nu til indvielsen af den nye svømmehal til efteråret – og den gamle svømmehal i efteråret 2019 – og ønsker de dygtige entreprenører, projektledere og håndværkere fortsat god arbejdslyst med byggeriet, sagde borgmesteren.

Borgmester Jens Ejner Christensen (tv), der var en af talerne ved rejsegildet for DGI Husets nye svømmehal, ser frem til, at borgerne i Vejle Kommune kan tage svømmehallen i brug.

Håndværkere har arbejdet i regn og slud
Formand for DGI Husets bestyrelse, Thomas Rask, takkede for det gode samarbejde der havde været mellem Vejle Kommune, bygherren K.G. Hansen og Sønner og DGI Huset. Og så sendte han en varm tak til håndværkerne, der trods mindre godt vejr har leveret et flot stykke arbejde.

Projektleder ved K.G. Hansen og Sønner, Søren Styrbæk Kristensen, satte i sin tale en streg under håndværkernes kamp med de højere magter.

- Håndværkerne har arbejdet forbilledligt i regn og slud. Og der har sandelig været meget regn. 

Håndværkerne på byggeriet af DGI Husets nye svømmehal fik mange pæne ord med på vejen af talerne, da vejret gennem byggeprocessen har budt på meget regn.

Gammel svømmehal omdannes til to bassiner
Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen, nævnte i sin tale, hvordan han i sin barndom havde oplevet DGI Husets svømmehal fra 1970 som helt enorm. Efter nutidens forhold er svømmehallen ifølge udvalgsformanden utidssvarende.

Derfor glæder han sig over, at den gamle svømmehal bliver omdannet til to bassiner, som især skal bruges til vandleg og forskellige aktiviteter som udspring, klatring, Tarzanbane, dykning, trampolin og genoptræning – og at rutsjebanen bliver forlænget fra 30 til 50 meter.

Den nye svømmehal vil udover 50 meter bane have plads til 700 tilskuere. Byggeriet ventes at stå færdigt i efteråret 2018, mens omdannelsen af den gamle svømmehal ventes færdiggjort i efteråret 2019. 

Klik på billedet ovenfor for at se flere billeder fra rejsegildet for DGI Husets nye svømmehal.