Det er genialt dét der!

Det er genialt dét der!

13. november 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Allan Fredborg

Michael Laudrup var den store inspirator, da ledelse og medarbejdere sammen lagde IDdesigns nye strategi.

- For to år siden ramte vi bunden.

Sådan indledte logistikchef Jakob Andersen for nylig et oplæg til en gruppe medarbejdere fra Jobcenter Vejle, der havde forespurgt IDdesign om et møde og en rundvisning på logistikcentret på Sadelmagervej i Vejle.

Jobcenteret ville nemlig gerne opdateres på forholdene i en moderne industrivirksomhed og høre, hvilke krav kommende medarbejderne bliver mødt med. Det er nemlig vigtigt forud for den store rekrutteringsmesse Matchdag, der bliver holdt 16. november i Spinderihallerne.

- Vi var 230 ansatte på de 45.000 kvadratmeter lager, men vi måtte erkende, at vi ikke havde organiseret arbejdet ordentligt, sagde Jakob Andersen, der forklarede, at IDdesigns leveringstider som følge deraf var blevet for lange.

- Vi kan godt klæde nye medarbejdere på. Det er ikke noget problem, siger logistikchef i IDdesign, Jakob Andersen.

Færre ansatte – højere aktivitet
Ifølge Jakob Andersen lægger man mest mærke til en logistikvirksomhed, hvis der er noget der ikke fungerer. IDdesign havde udfordringer, og derfor skulle der ske forandringer.

- I dag er vi under 100 ansatte, men vores aktivitet er dobbelt så høj som den var for to år siden, forklarer logistikchefen, der begrunder forbedringen med, at ledelse og medarbejdere - i forening - har fundet løsninger, så man bruger lagerpladsen bedre og sikrer effektive leverancer.

- Vi fandt ud af, at nogle arbejdsgange ikke gav mening. Man havde bare altid gjort sådan. Det skulle ændres. Men hvis chefen siger gør A, men ikke B – så ender det med C ikke bliver gjort. Derfor skal forandringerne komme fra medarbejderne, fastslår Jakob Andersen.

IDdesign råder over 80.000 kvm. lager fordelt over tre lokationer. Den største på 45.000 kvm ligger i Vejle. Virksomheden ekspederer 450.000 kubikmeter varer pr. år og har ca. 170.000 hjemmeleverancer.

Medarbejderne i fokus
For at vende udviklingen besluttede IDdesign at medarbejdernes meninger, ve og vel skulle være omdrejningspunktet. Ansatte i en lager- og logistikvirksomhed som IDdesign anno 2017, skal nemlig ikke blot kunne flytte en masse varer med rå kraft. Samarbejde, åbenhed og sans for organisering er også kvaliteter som lagermedarbejderen af i dag skal indeholde.

- Vi ved at 96 procent af de problemer som medarbejderne oplever på arbejdspladsen stammer fra hjemmet. Derfor er det vigtigt, at vi er i stand til at kommunikere med hinanden og give plads for, at medarbejderne kan få løst disse problemer, siger Jakob Andersen, der understreger, at det både er godt for den enkelte medarbejder og vedkommendes kolleger:

- Men det er saftsuse mig også god forretning. Glade medarbejdere, der har lyst til at være på arbejdspladsen, yder mere og skaber mere værdi for virksomheden. Det er der ingen som helst tvivl om.

Se flere billeder fra IDdesign, der for nylig viste en gruppe medarbejdere fra Jobcenter Vejle rundt i de store lagerhaller.

En genial aflevering
Alle medarbejdere har desuden været med til at udarbejde virksomhedens nye leveregler. De beskriver, hvilken adfærd, der er ønskelig for at være en god kollega. De hænger på bannere og skilte overalt på virksomheden.

- Vi siger, at vi er gode kolleger når vi laver Michael Laudrup afleveringer til hinanden. Det betyder, at vi er gode når vi eksempelvis afleverer opgaver på en fantastisk måde så vi sætter modtageren i så god en situation som muligt, forklarer Jakob Andersen, der dog tilføjer:

- Nogle af de yngre medarbejdere har dog reageret ved at spørge: Hvem fanden er Michael Laudrup?