Cykelbyen Vejle tiltrækker ungt stortalent

Cykelbyen Vejle tiltrækker ungt stortalent

15. juni 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Jesper Lilleris

Ung toprytter har valgt at starte på cykellinjen på Campus Vejles Sportscollege, hvor handelsuddannelse kombineres med Danmarks bedste træningsterræn og mange andre cykelryttere at træne sammen med.

I foråret vandt William Blume Levy Youth Tour - et dansk etapeløb for ungdomsryttere. Siden er han blevet udtaget til Ungdoms-OL i landevejscykling, der finder sted i slutningen af juli måned i Györ i Ungarn.

Men efter sommerferien starter William i Handelsgymnasiet på Campus Vejle, hvor han bliver en del af en ny stærk årgang på cykellinjen, der bl.a. også omfatter Jacob Hindsgaul, en anden ungdomsrytter i toppen af dansk cykling.

Begge ryttere har været omkring ungdomslandsholdets bruttotrup, hvorfra rytterne udtages til forskellige løb.

Antallet af højdemeter i Vejle-området kan måle sig med de skrappeste bjergetaper i Tour de France. Derfor valfarter mange cyklister til Vejle for at prøve kræfter med bakkerne.

William Blume Levy, der bor i Juelsminde, har valgt at starte på Campus Vejle fordi der er rigtig gode træningsmuligheder og mange andre cykelryttere at træne sammen med.

Det 16-årige talent kører i dag som U17-rytter i Horsens Cykelklub. Inden længe rykker han op i juniorrækken (U19) hvor rytterne kører på teams i stedet for klubhold.

Hvilket team William Blume Levy skal køre på er ikke afklaret endnu.

Ved næste skoleårs start bliver cykellinjen på Campus Vejle Sportscollege udvidet med i alt syv nye cykelryttere, heraf fire ryttere, der kommer fra Vejle Idrætsefterskole, som Campus Vejle arbejder tæt sammen med, så i det kommende skoleår bliver der endnu flere gode cykelryttere at træne sammen med for de unge, der vælger at starte på sportscollege i Vejle.