City Vejle gentager sidste års uhyggelige succes

City Vejle gentager sidste års uhyggelige succes

18. oktober 2017

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Jesper Lilleris

Halloween-succesen har styrket City Vejles tro på, at cityforeningen kan indfri ambitionen om at gøre Vejle til Danmarks halloween-hovedstad. Programmet for 2017 byder derfor også på nye uhyggelige aktiviteter.

Det er andet år Halloween i Vejle løber af stablen, og satsningen er godt på vej til at blive en årligt tilbagevendende begivenhed. Omdrejningspunktet for aktiviteterne den 27. og 28. oktober 2017 er igen lokale folkemundefortællinger. Og city chefens ambitioner er ligeså høje som sidste år, hvor arrangementet fik en flot modtagelse.

- Vi er godt i gang med at gøre Vejle til Halloween-hovedstad! Der er masser af nye tilføjelser, så det bliver bestemt også sjovt for dem, der var med sidste år. Jeg håber, at rigtig mange af vejlenserne og borgerne fra vores store og trofaste opland endnu en gang vil støtte op om tiltaget og kigge forbi til et par dage med fuld knald på og mulighed for at opleve gamle lokale sagn og overleveringer blive til virkelighed, siger city chef i Vejle Marianne Jeppesen.

Magiske Saurus fra en svunden tid
Det nyeste skud på halloween-stammen er besøg af de imponerende 5 meter høje Saurus. Saurus er reptil-lignende væsner fra en magisk svunden tid, som nysgerrigt søger efter mad blandt publikum, mens de brøler og knurrer. Sauruserne styres af deres Black Shape Leader, som går rundt på stylter blandt de enorme skabninger.

- Vores ambition for Halloween i Vejle i 2017 er ligesom sidste år, at der skal være noget for en hver smag. Noget som forundrer, forbløffer og giver en god oplevelse. Det mener vi bestemt Saurus er med til at skabe, siger Marianne Jeppesen.

Lokale spøgelseshistorier og folkemundefortællinger
Den store halloween-satsning i Vejle handler om meget andet end en markering af den keltiske tradition. En tradition som amerikanerne i årevis har fejret. Adskillige af aktiviteterne er nemlig bygget op omkring lokale spøgelseshistorier fra Vejle og omegn.

- Vi har igen i år brugt meget tid i Vejle Stadsarkiv, hvor vi har gravet materiale frem om gamle sagn og overleveringer fra Vejle og omegn. For Halloween i Vejle skal ikke bygge på den traditionelle amerikanske udgave af halloween, men netop på de lokale historier, som faktisk er ganske spændende, forklarer Marianne Jeppesen.

”Galgebakken på Kiddesvej” og ”De 23 hovedskaller i Sct. Nicolai kirke” er bare to af de i alt seks lokale overleveringer, som aktiviteterne trofæjagten Halloween GO og nattevandringer med Vejles vægtere tager udgangspunkt i. Nattevandringerne med historiefortællinger og statister klædt ud som markante figurer fra fem af de seks lokale historier, byder også på en interessant tur rundt i Vejle.

Bredt samarbejde
En hel række af samarbejdspartnere støtter op om by-eventen Halloween i Vejle 2017. Bl.a. Vejles Vægtere som igen i år går med på nattevandringerne, og Dystopia Entertainment, som er landskendt for deres Haunted House, kommer til at stå for en del af udsmykningen i byen og byens butikker. Også cityforeningens medlemmer har taget Halloween i Vejle til sig og støtter op med dekorationer og sideevents, og city chef Marianne Jeppesen ser frem til arrangementet løber af stablen:

-Stemningen i byen bliver helt fantastisk med både shows, forestillinger, aktiviteter og den kæmpe åbningsparade.