Borgmester besøgte to af Vejles kendte virksomheder

Borgmester besøgte to af Vejles kendte virksomheder

22. august 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen, Mads Fjeldsø

P.A. Andersen & Sønner og Sinatur Hotel Haraldskær fik en uformel samtale med Vejles borgmester om bl.a. hjælp til eksportfremme i Nordtyskland og indsats for socialt udsatte.

For nylig besøgte borgmester Jens Ejner Christensen bagerivirksomheden P.A. Andersen og Sønner, som del af borgmesterens tilbagevendende virksomhedsbesøg. Bageriet, der har holdt til i Skyttehusgade i Vejle i mere end 100 år, er for nylig flyttet i store lejede produktionslokaler på Frostvej i erhvervsområdet Exxit 59. Her har de investeret et millionbeløb i fryserum, ovne og andet inventar.

Peter Alfred Egstrand Andersen og Kristian Andersen, der er henholdsvis tredje og fjerde generation i bageriet, tog imod borgmesteren og bød på en tur rundt i den nye moderne fabrik, der har gjort produktionen mere effektiv.

Peter Alfred Egstrand Andersen, der er tredje generation af bagermestre i P.A. Andersen & Sønner, indledte borgmesterbesøget med at fortælle om bageriets historie. Det startede med en bagermatros på Fregatten Jylland.

De to bagermestre fortalte, at de ser Nordtyskland som et potentielt marked for flere lokale fødevareproducenter, og så gerne, at kommunen kunne bidrage med en overordnet strategisk indsats, der kan åbne døren for eksport til naboen mod syd.

Borgmesteren noterede opfordringen, og nævnte, at Vejle Kommune har forskellige brudflader med det nordtyske. Eksempelvis er Vejle venskabsby med den nordtyske by Slesvig.

P.A. Andersen & Sønner har seks butikker, men leverer også brød og kager til seks lokale Super Brugsen’er, en håndfuld købmænd på vestkysten, samt en storkunde på Færøerne. Derudover leverer man en stor del af det bagværk som Claus Meyer sælger til Coop.

Aftalen med Claus Meyer er kommet i hus, fordi P.A. Andersen & Sønner er i stand til at bage med økologisk smør til storproduktion. Ifølge Kristian Andersen er økologisk smør svært at håndtere for de fleste industribagerier, men den har de kringlet på Frostvej.

Sinatur Hotel Haraldskær ligger idyllisk i Vejle Ådal. Vejle Å løber forbi nedenfor hotellet og det er et populært cykelområde.

I Haraldskær gør de en indsats for lokalområdet
Borgmesteren besøgte også Sinatur Hotel Haraldskær. Borgmesteren fik en orientering om udviklingen for hotellet og for branchen ved direktør Kari Brandsgård, der også fremviste hotellets nyligt renoverede restaurationskælder, der giver mindelser om kælderen på et fransk vinchateau.

Hoteldirektøren fortalte desuden, at hotellet står foran en byggeudvidelse, hvor hotellet skal udvides med en ny fløj med omkring 50 sengepladser.

Sinatur Hotel Haraldskær har de seneste år ansat flere socialt udsatte medarbejdere. Kari Brandsgård fortalte om en række positive oplevelser med disse medarbejdere, der gennem arbejdet på hotellet er blomstret, har fået større selvtillid og er værdsatte medarbejdere.

Borgmesteren roste Sinatur Hotel Haraldskær for sin indsats for socialt udsatte borgere i kommunen, og udtrykte forhåbning om, at hotellet vil fortsætte sin flotte indsats.

Han noterede sig også, at hotellet gør en tydelig indsats for lokalområdet, og gerne vil være et samlingspunkt for borgerne i Skibet og omegn. Det oplevede borgmesteren senest, da han deltog i fejringen af Sankt Hans på Sinatur Hotel Haraldskærm, hvor mange lokale borgere var mødt frem.