Ambassadører skal trække konferencer til Vejle

Ambassadører skal trække konferencer til Vejle

25. oktober 2016

Tekst: Meeting Vejle
Foto: Meeting Vejle

Erhvervsledere, hoteldirektører og kommunale chefer skal tiltrække endnu flere konferencer til Vejle – Danmarks tredjestørste mødeby.

Selvom Vejle allerede ligger i toppen af danskernes foretrukne mødebyer, så vil Vejle være vært for endnu flere konferencer og gerne inden for de brancher, der er særlig stærkt repræsenteret i kommunen. Derfor har Meeting Vejle, som netop arbejder for at styrke kommunens erhvervsturisme, udstyret erhvervsledere, hoteldirektører og kommunale chefer med yderligere en fornem titel; nemlig som ambassadører for kommunen.

Klogt at satse på styrker
Og det er en klog ide, mener direktøren for Vejles grønne demonstrationscenter Green Tech Center, Jørgen Andersen, der er en af korpsets nyeste medlemmer.

- Det er oplagt at satse på kommunens styrker, fordi vi allerede har en viden inden for området, hvilket betyder, at vi kan skabe konferencer, der er skarpe og mere troværdige end en tilfældig konference, som bliver holdt et tilfældigt sted. Her er en rød tråd igennem hele konferencen, hvilket giver deltagerne en større oplevelse, når f.eks. en grøn konference bliver kombineret med et besøg hos vores center, hvor man kan se demonstrationer af fremtidens jordvarme/-køl, solceller, batterier eller vindmøller, som vi har stående, forklarer han.

Jørgen Andersen tøvede da heller ikke med at sige ja til den nye udfordring, da han blev spurgt, om han ville være ambassadør for mødebyen i februar i år.

- Jeg sidder med i mange netværk inden for grøn teknologi som f.eks. State of Green, der formidler kontakt fra udlandet til det grønne Danmark. Her er der en masse udenlandske kunder fra bl.a. Kina, USA og Europa, som henvender sig for at få den nyeste viden og inspiration om grønne løsninger. Her har jeg mulighed for at sætte fokus på alt det, som vi kan i Vejle, og dermed tiltrække nogle af de grønne konferencer, som organisationerne ellers holder i København og udlandet, forklarer han.

Et fyrtårn for grøn energi
Green Tech Center er et unikt demonstrationscenter i Vejle, hvor virksomheder, myndigheder, forskere og uddannelsesinstitutioner samarbejder og deler viden omkring energirigtige løsninger og grønne teknologier. På de 5.000 kvadratmeter, som centret strækker sig over, er der i dag 40 virksomheder, som tiltrækker stor opmærksomhed fra både Danmark og udlandet. Alene sidste år havde centret 3.500 besøgende.

- Vi arbejder sammen med mange vidensorganisationer, myndigheder og virksomheder i Danmark og får besøg fra bl.a. Dansk Industri, Dansk Energi, pensionskasser, arkitekter og andre byer, som alle kommer for at blive inspireret og se, hvad vi kan. På den måde brander vi både Vejle og Green Tech Centret som værende et fyrtårn inden for grøn teknologi, så flere vil holde deres konference her. Et fokus, der også kan være en forløber til, at nye erhvervsdrivende og virksomheder fra Danmark og udlandet vil bosætte sig i Vejle, forklarer han.