77 ’gamere’ havde første skoledag

77 ’gamere’ havde første skoledag

7. august 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Wikipedia Creative Commons

E-sport linjen på Campus Vejle Sportscollege har i år det største optag i linjens tre år lange levetid.

7. august havde 77 unge førsteårsstuderende første skoledag på Campus Vejle Sportscollege e-sport linje.

Årets elevoptag på linjen er det største i e-sport linjens tre år lange levetid. Det samlede antal studerende på linjen, der er placeret på Campus Vejle, runder derfor nu 150.

Campus Vejle Sportscollege har oplevet en stor interesse for linjen. Det afspejler sig også i årets optag. De 77 nye studerende kommer nemlig fra alle dele af landet. Én studerende kommer sågar helt fra Bornholm.

Kombiner spil med uddannelse
E-sport linjen giver unge studerende mulighed for at kombinere e-sport på eliteplan med en EUD, EUX- eller HHX-uddannelse.

De studerende træner to gange om ugen foran computerskærmen. Det foregår om tirsdag morgen og torsdag morgen fra 8.00 til 10.00. Om eftermiddagen stiller Campus Vejle avancerede spilfaciliteter til rådighed for e-sport træningen.

Den faglige undervisning foregår på tværs af alle sportsgrene for at give et tæt sammenhold uanset sportslig retning på Campus Vejle Sportscollege.

Eget konkurrencehold
Som noget nyt planlægger underviserne, at der i år skal laves konkurrencehold på e-sport linjen, hvor minimum tre af ’gamerne’, som e-sport-udøverne kaldes, skal være fra Campus Vejles Sportscollege.

Konkurrencerne er ofte arrangeret i USA eller Asien. Derfor finder de ofte sted på skæve tidspunkter. Dette er også tænkt ind i undervisningen på e-sport linjen.

Campus Vejle Sportscollege startede i 2015 e-sport linjen som et forsøg og optog 16 elever.